33. kolo
18.04.2009 16:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Stoke City - Blackburn Rovers 1:0

Potters proti Blackburnu po gólu Liama Lawrence uhráli další tři body a mílovými kroky míří za záchranou. Do pásma sestupu by je už mohl poslat snad jej totální výpadek formy v posledních duelech sezóny.

Stoke začalo velmi dobře a již v 3. minutě měl Blackburn velké štěstí. Po pravé straně totiž utekl naprosto osamocený rychlík Fuller, bez problémů se dostal k centru, kterým se snažil před bránou najít osamoceného kanonýra Beattieho, jenže ten míč nakonec nezasáhl. Ovšem nechybělo zase tolik a vedení se mohli jako první ujmout Rovers. Po centru Pedersena totiž v pokutovém území hlavičkoval domácí stoper Faye a málem překonal svého gólmana Sorensena. Ten naštěstí stál na místě, kam nepovedená hlavička mířila.

Obrana Blackburnu se nejednou pořádně zapotila, když musela odvracet útoky Stoke, které byly častokrát velmi nebezpečné a hrozilo z nich inkasování. V 25. minutě měl gól na hlavě Higginbotham, po centru z rohového kopu ovšem mířil vedle. O vstřelení vedoucího gólu se pokoušel také v 37. minutě Ricardo Fuller. Ten byl však poslán Christopherem Sambou v pokutovém území k zemi a vehementně se dožadoval penalty. Hlavní arbitr Howard Webb však opět řekl ne, a tak v prvním poločase gól nepadnul.

Také ve druhé půli byli domácí hráči mnohem blíže gólu a po deseti minutách hry musel opět zasahovat gólman Robinson. Jeho pozornost vyzkoušel dalekonosným pokusem Liam Lawrence. I když pálil z poměrně velkého úhlu, brankářská jednička Blackburnu měla co dělat, aby míč odvrátila na roh. Hned o minutu později přišla jasná tutovka Etheringtona, který měl gól na své hlavě po úžasném a přesném centru Lawrence. Jenže domácí záložník nezamířil přesně, a tak Robinson nemusel ani zasahovat.

Stoke se neustále snažilo a za svou aktivitu bylo náležitě odměněno. Rozhodující moment utkání přišel v 75. minutě. Higginbothamův centr prodloužil za sebe Beattie, kde se míče zmocnil Lawrence, efektivně se zbavil bránícího Giveta a překonal Paula Robinsona. Ten si sice na míč sáhnul, ale zastavit jej nedokázal, a tak doskákal až do brány.

Autor: Tomáš Honajzer / eurosport.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
Tomtaf

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele