19. kolo
26.12.2008 14:00 CET
1 : 4
(1:1)

Reportáž

Bellamy katem Portsmouthu!

Strhující klání na svou stranu nakonec strhli produktivnější Kladiváři. Zvláště heroické představení Craiga Bellamyho bylo příčinou výsledného debaklu Pompey v poměru 1:4.

Oba celky se hned od časných minut nešetřily. To dokazuje i počáteční jednoduchá rovnice. První vážnější šance - a hned s gólovou tečkou. Třebaže byli zpočátku aktivnější hosté, nejdříve udeřil Portsmouth. Po skvělé práci Davise se v osmé minutě nemýlil výletník z obrany, Francouz Belhadj. Odpověď na sebe nenechala dlouho čekat, i když nebyla zrovna tou pravou. Jack Collison se skvěle uvolnil a Jamese by zřejmě překonal, kdyby ovšem jeho pokus nemířil akorát do boční sítě.

Tentýž hráč si to však vynahradil v minutě dvacáté. Rychle zahraná standardní situace dala trochu prostoru Coleovi na levé straně, ten na poslední chvíli nasměroval balon ke Collisonovi na hraně šestnáctky, který přes nohu po zemi nachytal Jamese na švestkách. Ten spatřil míč až na poslední chvíli a nechal si ho tudíž proletět mezi nohama. Po inkasované brance byli notně aktivnější domácí. Dlouhý brankářův nákop sklepl vpředu Crouch do dobré šance kolegovi Defoeovi, jenž však zacílil těsně vedle. Za tři minuty se sám čahoun v útoku domácího celku postaral o vzruch před Greenovou svatyní, brankář WHU si ale na jeho hlavičkový pokus po centru Littlea počíhal. Za další minutu si Davis s Belhadjem prohodili role z předešlé gólové akce, Green byl však proti jejímu zopakování. Defoe už se k dorážce nedopracoval.

Intenzivní tlak domácích vystřídala ve 41. minutě nevídaná minela Jamese, který nechal odkrytou klec napospas váhajícímu Nobleovi, který ji nakonec trestuhodně netrefil. Vzrušující poločas však ještě nebyl u svého konce. Již se hrálo přes čas, když se měl ve vlastním pokutovém území při hlavičkovém souboji s Kranjčarem dopustit přestupku Lucas Neill, pročež byla nařízena penalta proti West Hamu. S tou však Jermain Defoe naložil velmi zle, když vypálil vedle pravé tyče Greenovy branky.

Hrdinou zápasu bude Robert Green, to bylo jasné již zkraje druhého poločasu. Hned ve 47. minutě totiž svůj tým opět podržel, když za svá záda nepustil takřka nechytatelnou bombu Petera Crouche. Tím pádem mohli Kladiváři zahájit velkolepé tažení za třemi body. Zpočátku se však proti nim postavila paní štěstěna. Krátce před naplněním hodiny hry totiž Upson poslal svůj hlavičkový pokus do břevna po centru Noblea od rohového praporku.

Posléze už to začalo se vším všudy. V 67. minutě donutil Bellamy Jamese k částečnému zákroku, aby mohl v cukuletu přesně dorážet jeho parťák z útoku, Carlton Cole. O tři minuty později tentokráte zareagoval na svůj zlikvidovaný pokus sám velšský forvard. Nejdříve se odpoutal od soupeřových obránců, brankář Pompey ho napoprvé ještě vychytal, pak už byl i on bezmocný. A do třetice všeho dobrého opět Bellamy. Protentokrát mu situaci hodně usnadnil z lajny centrující Boa Morte, jehož lahodným centrem nemohl hostující střelec pohrdnout. V té chvíli scházelo do konce utkání jen sedm minut plus krátké nastavení, takže uhlídání tak lukrativního náskoku bylo nasnadě, a také se tak stalo.

Autor: Tomáš Daníček / eurosport.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
Tomtaf

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1-4pro west ham

Reagovat
smazaný uživatel

má úcta

Reagovat
honziss

Podívej se v kolik tady ten příspěvek napsal a až pak ho uctívej.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele