37. kolo
18.05.2009 21:00 CET
3 : 1
(0:0)

Reportáž

Sunderland se ještě nezachránil, Pompey jasně podlehl

Sunderland si zbytečně ničí zdánlivě uhlazenou cestičku za záchranou. Vinou dnešní porážky v Portmouthu poměrem 1:3 má na Newcastle stále náskok pouhých dvou bodů. V posledním kole tak sice mají Sbragiovi svěřenci vše ve svých rukou, avšak proti Chelsea se bude bodovat ztěžka.

Utkání se už od počátečních vteřin odvíjelo ve svižném tempu a před brankou Sunderlandu mohlo také velmi brzy zahřmít. Crouchovi byly však i dva hlavičkové pokusy málo na to, aby prostřelil Ferdinanda, respektive brankáře Fulopa.

Black Cats odplatu nepřipravovali příliš dlouho - hned v deváté minutě se Collins protáhl podél levé postranní čáry, ve skluzu odcentroval na Malbranquea, jemuž ovšem rána z voleje nesedla úplně tak, jak by si představoval. Podruhé Sunderland zahrozil krátce předtím, než odbila první čtvrthodina zápasu. Whiteheadovu bombu z hranice šestnáctky lehce tečoval Distin a Begovic se musel proti nevyzpytatelnému projektilu pořádně vytáhnout. Pompey odpověděli nevýraznou hlavičkou Kanua.

Prakticky po celý první poločas se divákům naskýtal tentýž obrázek na poklidně kombinující Sunderland a pečlivě bránící Portsmouth. Takové schéma pochopitelně nemohlo být bůhvíjak bohaté na gólové příležitosti, a taky že nebylo. Zase až ve 33. minutě si Richardson na hranici velkého vápna efektně narazil s Jonesem, jenže pod tlakem vysoko přestřelil. To ve 42. minutě byly Černé Kočky zaslouženému vedení daleko blíže. Tehdy si Kenwyne Jones i mezi dvěma stopery soupeře doskočil pro Malbranqueův centrovaný balon, jenž odhlavičkoval pouze do brankové konstrukce. Begovic by ke své pravé tyčce včas rozhodně nedoskočil.

Po přestávce se nejprve Sunderland dostal pod nepříjemný tlak, věž jménem Crouch ohrožovala Fulopovu klec de facto permanentně, pak však přišel jeden zázračný centr a všechno se rázem obrátilo naruby. I když jen na okamžik. Nejdříve tedy v 59. minutě Davenport z hloubi útočné poloviny vyprodukoval vysoký míč, který jako by někdo shora směroval vysílačkou přímo ke kopačkám Jonese, jemuž stačilo už jen ideálně nastavit nohu a zblízka vystřelit svému týmu vedení. Jenže neuběhla ani celá minuta a Tainio smolným zásahem hlavou poslal Utaku tváří v tvář Fulopovi. Nigerijský forvard se s vypjetím všech sil propracoval přes důrazného Bardsleyho k přesné křižné střele znamenající vyrovnání.

Jestli se někdy skóre teprve obracelo vzhůru nohama, stalo se tak spíše až v 66. minutě. Tehdy totiž vyrobil neuvěřitelnou hrubku Ferdinand, když promáchl dlouhý míč, který tímto propadl k unikajícímu Utakovi. Ten chladnokrevně obešel Fulopa a jako by toužil po kompletním dokonání díla zkázy, přenechal koncovku nešťastně klouzajícímu spasiteli jménem Bardsley.

Nutno ovšem jedním dechem dodat, že Black Cats tyhle dva slepené góly příliš nepoznamenaly, alespoň co se ofenzivní hry týče. Před druhou inkasovanou brankou totiž nebezpečně pálil Richardson, již za stavu 2:1 pak Begovice nepříjemně protáhl Leadbitter. V minutě 79. zase Kenwyne Jones brilantním způsobem navázal na povedený centr Collinse, když ho ze vzduchu patičkou srazil směrem k soupeřově svatyni - bohužel pro něj však akorát do jejího prostředku, kde stál připravený Begovic.

Závěr utkání patřil celkem přirozeně hostům, ovšem gólu se dočkali paradoxně domácí. Nejprve v 87. minutě po milimetrovém centru Edwardse zacílil Jones přímo do Begovice a pak už z ničeho nic udeřili Pompey. Na levém okraji protivníkovy šestnáctky dostal od Utaky míč Traoré, počkal si na správný okamžik pro zakončení a skrytou nekompromisní ranou pečetil vítězství Portsmouthu.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (4)

Přidat komentář
Tomtaf

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

myslím že to bude 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

portsmouth musí za každou cenu !!!!

Reagovat
smazaný uživatel

vydím to na 0:0 max. 1:1 pompej o nic nejde a sunderlandu jde o jistotu zachrany a uhrajou si to

nebude to podleměmoc pohledný zapas

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele