34. kolo
27.04.2009 21:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Newcastle doplatil na střeleckou impotenci a domácím publikem byl vypískán

Newcastle si pondělní dohrávkou nijak zvlášť nepomohl. Sebevědomí naopak kleslo jeho stěžejním útočníkům, kteří se rovným dílem podělili o zahozené tutovky. Portsmouth hrál dlouhou dobu hluboko pod své možnosti, když se však v závěru probral, soupeři nejednou mrazilo.

V úvodu směrem vpřed daleko jistěji kombinovali fotbalisté Newcastlu, k nějakým vážnějším šancím však jejich ofenzivní snaha nevedla. Pompey se sice rovněž snažili o to, aby mezi nimi balon jen lítal, takřka pokaždé však stopáž líbivé spolupráce poněkud přetáhli a brzy odevzdali míč zpátky soupeři. Straky ovšem začaly do rozpačitě hrajícího soupeře bušit, až když utkání spělo ke konci své první třetiny. Tehdy nejprve po pěkném přiťuknutí spoluhráče z hranice šestnáctky napálil Smith Hreidarssonovu ruku (pískat se mohlo, ale nepískalo se), vzápětí se Guthrie, na první pohled šikovně, vložil do střely Viduky, avšak balon si nechal natolik utéct, že ho už nedokázal uklidit do odkryté klece.

Od této chvíle taktovku utkání svíral pevně ve svých rukou domácí celek. Postupně své nadějné projektily narýsovali Smith, Duff a Viduka, prvně jmenovaný přestřelil, irský křídelník jen zlehka polechtal Jamesovy rukavice a do třetice všeho neslavného, důrazný Australan hlavičkoval mimo. Z daleko nebezpečnější pozice však za chvíli střílel Martins. Ten si kousek za malým vápnem krkolomně zpracoval balon, aby trestuhodně zacílil nad břevno. Newcastle tak zakončil víceméně povedenou první půli, jak už je ale jeho zvykem, v koncovce se trápí.

A v zajetých kolejích Magpies pokračovaly i po přestávce. Martins úžasně pronikl na osu hřiště, zvládl předávku Owenovi, který jen tak patičkou přistrčil Vidukovi, jehož střela ze skluzu nebyla příliš výrazná a ani dobře umístěná. V 61. minutě zase k jakési pološanci dopomohl Newcastlu James svojí hrubkou, když neudržel rutinní centr z levé strany. Nikdo z hráčů v černobílém však nebyl schopen dorážet. Po chvíli se tentokrát v rozpacích nacházeli hostující stopeři, když dovolili Vidukovi vleže posunout míč k Owenovi, který však tváří v tvář Jamesovi selhal. Zakončení vůbec neustál, když vystřelil přímo do brankáře.

Nicméně v těchto okamžicích se na St. James Parku všechno motalo jen a jen kolem domácího mužstva. Až po sedmdesáté minutě Pompey trošku zlepšili pohyb a co nevidět jim málem vyšel jeden z mála protiútoků. Unikající Belhadj se sice přes Colocciniho prodral ke střele, na pozorného Harpera však se svou dělovkou nevyzrál. V minutě 79. se Crouch dokonce octil zcela osamocen před soupeřovým brankářem, ovšem z nadějné pozice poslal golmanovi jen letmý přízemní pozdrav. Každopádně fotbalisté v modrém se nyní na trávníku chovali, jako by je někdo z ničeho nic polil živou vodou. Tak třeba osm minut před koncem Pennantův vysoký rohový kop odhlavičkoval Hughes do tyče. Harper se za balonem jen ohlédl. Stejně jako za pár chvil pouze kontroloval, naštěstí pro něj, nepřesnou pumelici Belhadje. Jediné, co pak mohl domácí brankář kontrolovat, už byla jen časomíra. Závěrečná mírná převaha hostí již v žádnou šanci nevyústila.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (7)

Přidat komentář
Devil

Jestli Straky prohrajou,jsou v prdeli.

Tip.-3:1(snad)

Reagovat
Lahvac-CZ

Já si myslím, že Newcastle vyhraje 2:0. Ale stejně bych je nejraději viděl ve 2. lize...

Reagovat
Tomtaf

1:8

Reagovat
smazaný uživatel

když se chce všechno jde a straky hrajou o záchranu takže podle mě to je jasná 1

Reagovat
smazaný uživatel

NEWCASTLE musiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii vyhrat muj tip 3:1 nebo 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

a hovno druha liga

Reagovat
cerwi

sakra, sice strakám nefandím, ale je mi jich líto...Newcastel takovej tradiční klub Premier Leaguer nesmí sestoupit

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele