26. kolo
21.02.2009 16:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Middlesbrough FC - Wigan Athletic 0:0

Silový fotbal moc pohledných akcí nenabídl a nakonec nepřinesl ani gól. Nejblíže k němu měl Rodallega, naopak často vstřelené brance zabránil jeho spoluhráč Kirkland. Boro se tak stále topí v sestupu.

Hráči Middlesbrough měli v úvodu mírnou převahu, ztroskotávali však na obraně Wiganu, stejně tak jako hostům nevycházely pokusy o brejky. První pozdvižení tak zařídila v osmnácté minutě nepříjemnost. Lee Catermole sestřelil na polovině Didiera Digarda, který se kvůli bolesti kotníku dostal do naprosté agonie, bylo jasné, že zápas pro něj skončil. Domácí byli lepší a ke gólu měli blízko ve 35. minutě. Johsnon našel svou přihrávkou Downinga, který vyslal parádní střelu, nicméně Kirkland převedl ještě lepší zákrok. Z následného rohu opět hrozil záložník Boro, tentokrát Kirkland práci neměl. Největší šanci hostí měl o pár chvil později N’Zogbia, ale Jones jeho nepříjemně se kroutící střelu vyrazil. V nastaveném čase si ještě snažil vymodlit penaltu O’Neill, místo toho si vykoledoval žlutou kartu, což potleskem ocenila provokující dvojice Cattermole, Figueroa.

Wigan do druhé půle změnil formaci a styl hry, což mělo za následek jeho převahu, nicméně do šancí ho obránci Middlesbrough nepouštěli. Do druhé půle nastoupil Aliadiére a po hodině hry mohl otevřít skóre. Dostal totiž přesný centr a z voleje mířil jen těsně vedle Kirklandovy branky. Hůře se prezentoval další střídající hráč - Tuncay. Ten po souboji s Boycem ve vápně spadl a dožadoval se penalty, kterou rozhodčí Dean správně neodpískal. Na druhé straně našel Rodallega Browna, který z první střílel ze čtrnácti metrů do protipohybu brankáře, ale metr vedle branky.

Hosté měli v závěru mnoho oken v obraně, domácí toho využít nedokázali. Nejprve si Afonso Alves poradil s dvěma obránci, ale střelu mu ještě stihl zblokovat Melchiot. Právě přes něj se do další šance dostal Downing, Kirkland vyrazil a Bramble odkopával do bezpečí těsně před Alvesem, který by dorážel do prázdné branky. Trestat mohl Rodallega, který se vyhnul ofsajdové pasti a dokázal překonat brankáře Jonese, ale jeho střelu zastavila tyč. Poslední pětiminutovka už patřila domácím. Nejprve Tuncay našel O’Neilla, jehož střelu reflexivně vyrazil nohou Kirkland. V poslední minutě pak Downing centroval na Alvese, jehož střelu přizvedl Boyce nad břevno a rozhodl tak o bezbrankové remíze.

Autor: Josef Gvoždiak / eurosport.com, bbc.co.uk

Komentáře (3)

Přidat komentář
Tomtaf

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

vidim to na 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

přesně

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele