3. kolo
30.08.2008 16:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Middlesbrough FC - Stoke City 2:1

Middlesbrough mělo dnes jasný úkol - dovést utkání se Stoke do vítězného konce. Situaci mu velmi usnadnil Faye, který viděl červenou kartu už v prvním poločase. Po gólu Alvese a Tuncaye se nakonec domácí hráči radují ze tří bodů. Potters snížili díky vlastnímu gólu Hoyta.

Kouč Southgatea do duelu opět neposlal svého letošního nejlepšího střelce Mida a raději vsadil na ofenzivní dvojici Sanli – Alves. A právě brazilský snajpr se málem už ve 12. minutě dokázal prosadit. Po centru Garyho O'Neilla hlavičkoval v pokutovém území vedle. To byla pro Middlesbrough obrovská šance, kterou mělo proměnit.

Za pár okamžiků zahrozilo také Stoke a gólman Turnbull se musel vyznamenat. Střelu Liama Lawrence z přímého kopu z dobrých 25 metrů reflexivním zákrokem vyrazil. Potters si svou situaci značně zkomplikovali už v 36. minutě, kdy se nechal vyloučit Amdy Faye. Za dvě minuty se navíc k přímému kopu postavil domácí Alves a nádhernou střelou kolem zdi překonal Sorensena v bráně.

Také ve druhé půli se Boro mohlo prosadit z přímého kopu, Downing ale pálil vedle, a tak dánský gólman v bráně Stoke zasahovat nemusel. V 55. minutě další příležitost promarnil Tuncay, ke kterému propasíroval míč Alves, ale turecký reprezentant z dobré pozice pálil nad. Tutovku měl o devět minut později Downing, který zahrával po faulu Olofinjany na Tuncaye penaltu. Tu však neproměnil a přišlo potrestání.

V 70. minutě Middlesbrough inkasovalo a opět to byl vlastní gól. Po centru Lawrence z pravé strany se snažil uhlídal na zadní tyči Dave Kitsona obránce Justin Hoyte, jenže míč se mu odrazil od kolena přímo do branky. Domácí fotbalisté se ale s tímto výsledkem spokojit nechtěli. Nejprve vychytal Alvese Sorensen, v 85. minutě už ale Tuncay Sanli pálil úspěšně a Boro má další vítězství.

Autor: Tomáš Honajzer / eurosport.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

stoke předvedlo heroický výkon proti villans ale venku body moc zbírat nedudou boro to dá tip: 3 : 1

Reagovat
Alf da Gama

Vidím to na jasnou neprohru domácích. Tipuju 2:0.

Reagovat
smazaný uživatel

jasnou neprohru? Spis výhru, a to 4:1!

Reagovat
Devil

Boro doma vyhraje!

tip.-4:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele