29. kolo
14.03.2009 16:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Middlesbrough FC - Portsmouth FC 1:1

Souboj dvou prozatím sestupujících týmů přinesl pro hosty děsivý závěr. Po lepší první půli, kdy se i dostal Portsmouth do vedení, přišel druhý, o něco defenzivnější, poločas. Červená karta pak měla vítězství jen potvrdit, místo toho přišlo vyrovnání v nastavení.

Pompeys možná trochu překvapivě byli v útoku lepší a především Nugent měl v první dvacetiminutovce šance pro otevření skóre. Hodně práce pro svůj tým vykonával také poslední dobou velmi chválený Peter Crouch. Přesto se do vedení mohli dostat domácí. Ve 25. minutě totiž obrana Portsmouthu zažívala horké chvilky hned třikrát. Downingovu střelu srazil na roh Mullins. Po něm hlavičkoval Pogatetz, ale i jeho pokus skončil rohem. A do třetice střílel na přední tyči Tuncay, tentokrát už mimo branku.

A tak se do vedení po zásluze dostali hosté. Kranjčar zahrál rohový kop nakrátko na Johnsona, který ve vápně našel Petera Crouche, jehož střelu brankář Jones nejspíše špatně viděl a míč tak skončil v síti. V jinak velice průměrném poločase mohl vytáhlý anglický forvard skórovat ještě tři minuty před koncem. Jones byl tentokrát až moc blízko hlavičce Crouche a míč tak do sítě nepropustil. Před změnou stran tak Portsmouth v důležitém utkání vedl o jednu branku.

Hned v úvodu druhé půle mohl nepříjemně srazit domácí tým Kranjčar. Osmadvacet metrů od branky fauloval Crouche Wheather a záložník Portsmouthu nebezpečnou střelu zamířil nakonec jen těsně nad. Middlesrbough se však samozřejmě nevzdávalo. Po hodině hry mělo několik příležitostí, kdy mohlo vyrovnat. Nejprve King a následně Tuncay nedokázali využít šance po dobré práci Taylora. A brankář James se zaskvěl i o pár chvil později. Po centru střídajícího Adama Johnsona tvrdě pálil hlavičkou Tuncay, ale gólman Portsmouthu připomněl své skvělé reflexy.

Další nepříjemnosti pro Boro pak nastaly v 77. minutě. Matt Bates dostal po třech minutách druhé půle žlutou kartu za faul na Kranjčara. Druhá žlutá karta ho tak logicky vyprovodila ze hřiště o třináct minut dříve než ostatní hráče. I přesto nebylo daleko od vyrovnání. Alves předvedl parádní zbavení se stopera Distina a Downingova střela nechala opět vyniknout Davida Jamese. A tak se zdálo, že je vše rozhodnuto. Ale! Přišlo nastavení a po boji ve vápně získal míč obránce domácích McMahon, načež Marlon King vystřelil Boro neuvěřitelný bod.

Autor: Josef Gvoždiak / eurosport.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

x2

Reagovat
scholes18

velmi zaujimavy zapas..portsmouth hra o pet bodov...ak vyhra ma najlepsiu sancu sa zachranit ak prehra bude to este veelmi zaujimave...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele