35. kolo
02.05.2009 13:45 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Middlesbrough FC - Manchester United 0:2

Middlesbrough je už jednou nohou ve druhé lize. V nesmírně těžkém zápase s Manchesterem United totiž opět prohrálo, tentokrát 0:2, a záchrana v jeho podání by byla poměrně překvapivá.

Trenér Ferguson šetřil několik klíčových hráčů a od počátečních minut figuroval na hřišti například mladíček Federico Macheda, který vytvořil útočné duo s Dimitarem Berbatovem. Na kraji zálohy se pro změnu objevil Wayne Rooney.

První střelecký pokus patřil domácím hráčům. Do listiny střelců se pokoušel zapsat Aliadiere, jenže jeho pokusu chyběla přesnost a také razance, a tak gólman Foster zasahovat nemusel. Na druhé straně se pokoušel zakončovat Wayne Rooney, ale vedl si podobně, branku vysoko přestřelil. Pořádná gólovka stále ne a ne přijít. Diváky ze sedaček dostal až moment z 12. minuty, kdy vystřihnul nůžky Tuncay a míč poslal jen těsně mimo. Nakonec ale bylo stejně všechno vzrušení zbytečné, protože turecký reprezentant stál v ofsajdu.

Velmi aktivní byl dnes hostující Rooney, který se z pozice záložníka pokoušel neustále zaměstnávat Jonese svými dalekonosnými pokusy, ty se však s úspěchem nesetkaly. První skutečně nebezpečná šance utkání přišla v 22. minutě, kdy nezastavil Aliadiereho Vidič a jeho střelu tak musel vychytat až Foster. Potrestání přišlo o tři minuty později. Za hranicí šestnáctky dostal příliš mnoho prostoru Ryan Giggs a zkušeně zakončil. Za jeho přízemní ranou směřující k tyčce se Jones jen otočil.

Inkasovaný gól byl pro Middlesbrough pohromou, až do tohoto okamžiku totiž Manchester k ničemu vážnému nepustilo. V 31. minutě se pokoušel o vyrovnání Tuncay, jeho dělovka byla ovšem zblokována Vidičem. Zbytek prvního poločasu se nesl především ve znamení bojů ve středu hřiště a diváci příliš šancí neviděli. Až v samotném závěru mohl se stavem ještě něco udělat Scholes, ale hned dvakrát nemířil přesně.

Ve 49. minutě měl Manchester šanci své vedení navýšit. Po pravé straně se probil až do pokutového území Rooney, zbavil se bránícího McMahona a těsně před vybíhajícím Jonesem přihrál před bránu na Machedu. Ten byl však dobře bráněný a míč poslal vedle brány. O dvě minuty později to už ale vyšlo. Rooney skutečně chytrou přihrávkou vyslal do šance Parka, který využil zaváhání domácí obrany a zvýšil na 2:0.

Middlesbrough bylo po tomto gólu opět o něco blíže sestupu do druhé ligy. Dnes totiž nutně potřebovalo bodovat a druhým gólem ve vlastní síti si cestu za tímto cílem velmi zkomplikovalo. Jenže ani v následujících minutách se Boro příliš nepředvedlo. Ke vstřelení gólu, podobně jako United, mělo hodně daleko, a tak diváci sledovali opět poměrně nezáživnou podívanou, která nějakou atraktivitou rozhodně nepřekypovala.

Až v 70. minutě se pokusili domácí hráči s nepříznivým stavem něco udělat. Po centru Hutha hlavičkoval Wheater, jenže jeho pokus měl k úspěchu daleko a skončil mimo. V 81. minutě se ocitl v dobré gólové příležitosti obránce O’Shea, jenže jeho střela nakonec ani nedoletěla k brankáři Jonesovi, protože jí zblokoval McMahon. Domácí fanoušci v poslední desetiminutovce začali již hromadně odcházet a je nutno říci, že o nic zajímavého už ani nepřišli. Manchester své vedení bez problémů uhájil a získal další tři body.

Autor: Tomáš Honajzer

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Middlesbroughu jde o všechno,prohra je zřejmě pošle do druhé ligy,ale Manchesteru jde taky o hodně,rozhodne zkušenost a ta je na straně ďáblů...tip 0:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:3

Reagovat
smazaný uživatel

Boro v PL nechci, navic jsem fanousek United, takze si myslim, ze 3 body ziska MUFC

Reagovat
Tomtaf

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

GO GO GO DEVILS

Reagovat
Devil

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele