33. kolo
18.04.2009 16:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Middlesbrough FC - Fulham FC 0:0

Nad působením Middlesbrough v dalším ročníku Premier League se pomalu začínají stahovat mračna. Dnes totiž svěřenci kouče Southgatea uhráli v nesmírně důležité bitvě s Fulhamem pouze bod za bezbrankovou remízu.

Middlesbrough v úvodních minutách zápasu hrálo o poznání lépe a snažilo se dostat Fulham pod tlak, pod kterým by se mohl dopustit chyby. Domácí hráči navíc byli velmi hlasitě povzbuzování svými fanoušky, kteří věřili, že jejich oblíbenci opět vyhrají. Příznivců Cottagers na Riverside Stadium příliš mnoho nedorazilo, s bídou něco málo přes dvě stovky.

V 10. minutě málem poprvé rozvlnil síť za gólmanem Schwarzerem záložník Stewart Downing. Jeho gólovka byla však zblokována stoperem Hughesem a odvrácena do bezpečí. Domácí fotbalisté ale byli nebezpeční i nadále. Gól na kopačkách měli Alves a Aliadiere. Pro oba dva vypracoval gólovou příležitost záložník Tuncay, ani jeden ovšem nedokázal úspěšně zakončit. Na hostující straně hrozil především Bobby Zamora. V 29. minutě nezasáhl nebezpečný centr Daviese, ze kterého mohl zakončit, těsně před přestávkou se pokoušel Jonese překonat střelou z voleje, opět ale bezúspěšně.

Boro dnes potřebovalo za každou cenu vyhrát, a tak se očekávalo, že s ubíhajícími minutami se bude soustřeďovat především na ofenzívu. Už v 47. minutě musel předvést hostující Mark Schwarzer výtečný zákrok. Nebezpečnou hlavičkou jej zaměstnal Tuncay, jenže měl smůlu, že v bráně stál právě australský reprezentant. O další dvě minuty později vyzkoušel jeho pozornost pro změnu Downing, jenže dopadnul obdobně jako jeho kolega ze zálohy.

Domácí fotbalisté se ale nevzdávali a věřili, že v úvodních minutách druhé půle se přeci jen prosadí. Skutečně tomu nebyli příliš daleko. Poprvé v zápase se snažil rozvlnit síť také McMahon, jenže Schwarzer opět zaúřadoval a míč za svá záda nepustil. Middlesbrough stále nemohlo vstřelit gól, a tak málem přišlo hodně kruté potrestání. Dempseyho střela naštěstí ale letěla těsně vedle. A když v závěru neuspěli ani Zamora a Gera, oba celky se rozešly smírně 0:0.

Autor: Tomáš Honajzer / eurosport.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

nechcem super podcenit no myslím si,že Fulham nezavaha a Sbrough sa po sezone rozluči s PL :)

Reagovat
Tomtaf

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

tak zrada no :(

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele