24. kolo
31.01.2009 16:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Middlesbrough FC - Blackburn Rovers 0:0

Nesmírně důležitý zápas o záchranu mezi Middlesbrough a Blackburnem vítěze nenašel, a tak se na chvostu tabulky nic výrazného nestalo. Konečný výsledek zní 0:0.

Zajímavé události se začaly dít na hřišti až po více jak pětadvaceti minutách hry. Do té doby toho oba celky mnoho nepředvedly. Jako první se mohl mezi střelce zapsat hostující útočník Benni McCarthy. Jenže při zakončení nemířil přesně, a tak gólman Jones zasahovat nemusel. V 35. minutě se děly věci na druhém konci hřiště. Z hranice pokutového území pálil Adam Johnson, ale míč nakonec proletěl okolo tyčky.

O minutu později Blackburn opět zahrozil. Dlouhý aut do pokutového území se dostal k Vinci Grellovi a jeho přízemní střela nadělala defenzívě Boro nepříjemné problémy. Do brány se však nedostala. Těsně před přestávkou se mohl prosadit také Roque Santa Cruz, který se dostal do dobré příležitosti, jenže vše zastavil rozhodčí, který viděl hru rukou.

Po změně stran moc nechybělo a k radosti všech domácích fanoušků se mohl prosadit Riggott. Po Downingově centru ale míč poslal příliš vysoko a do brány se tak nedostal. V 63. minutě málem udeřil před bránou Middlesbrough turecký záložník Tugay. Zkušený středopolař sice vyslal na bránu výbornou a přesnou střelu, Brad Jones ovšem vytáhnul na jeho pokus parádní zákrok a z celé příležitosti tak nic nebylo.

Trenér Southgate byl se svými svěřenci poměrně nespokojený, a proto se rozhodl hned pro dvojí střídání, kterým se snažil posílit ofenzívu. Na místo Kinga a Tuncaye poslal na hřiště Alvese s mladíkem Emnesem. Jenže ani tyto změny Middlesbrough nijak výrazně nepomohly. Navíc nechybělo mnoho a v nastaveném čase mohlo inkasovat. Riggott sundal k zemi v pokutovém území Robertse, ale penalta se naštěstí pro domácí nepískala.

Autor: Tomáš Honajzer / eurosport.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
Tomtaf

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Domácí v lize opět nevyhrají, můj tip 0:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele