37. kolo
16.05.2009 16:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Middlesbrough je již prakticky ze hry o záchranu venku

S Middlesbrough už to chvílemi vypadalo moc dobře, když se červení velmi brzy ujali vedení díky brance Tuncaye. Jenže vinou Carewova vyrovnání si nakonec Boro zrovna nepomohlo. V sestupové zóně se nachází pořád a s nejhorším skóre v porovnání s Newcastlem i Hullem, mu není dáváno příliš nadějí na záchranu.

Ačkoliv šlo Middlesbrough do tohoto kruciálního zápasu se třemi po sobě jdoucími porážkami v zádech, odstartovalo o poznání lépe než soupeř. Ať už to byla Arcova hlavička přímo do Friedela nebo O’Neillova střela Tuncayem ztečovaná nad břevno, Villans se de facto jenom bránili. Přesto ojedinělá příležitost Agbonlahora stála opravdu za to, Jones si však v souboji jeden na jednoho poradil. A tak mohlo udeřit Boro. Arca na levém kraji hřiště předal balon Downingovi, jehož ránu odrazil do srdce vlastního pokutového území Milner. Na takovou situaci čekal hladový Tuncay, kterému se povedlo skórovat spektakulárně přes hlavu. Turecký kanonýr tak může být z fleku označen za letošního specialistu na tohoto protivníka, na podzim mu totiž vstřelil dokonce dvě branky.

Jako by pak ovšem Boro z nasazeného tempa vykolejilo zranění Downinga, Villans začali bušit do pevné domácí obrany, a to tak že ostošest. Přesto do přestávky zahrozili už jen červení, to když Hoyte vybídl Friedela k reflexivnímu zákroku. Po kratším odpočinku však Villa konečně pořádně zabrala a prakticky ihned soupeře počala válcovat. Nejprve ještě Cuellar neuspěl se svou hlavičkou a ani pozdější Barryho volej neznamenal vyrovnání, ovšem k tomu se pomalu schylovalo. V 57. minutě totiž zadáci Boro nezvládli zabránit Carewovi v dorážce pokusu Petrova.

Middlesbrough pak celkem přirozeně vrhlo veškeré své síly dopředu, avšak zároveň jaksi zapomínalo na zadní vrátka. Ty proto pořádně provětral Petrov se svou střelou mimo, Young se svým neúspěšným brejkem či Agbonlahor s hlavičkou, kterou musel až na brankové čáře likvidovat pohotový Wheater, respektive jiným projektilem, jenž lapil pro změnu brankář Jones. Jediná hrozba ze strany domácích přilétla tehdy, když po centru Hoytea hlavičkoval Tuncay, jinak byli druhému gólu daleko blíže hosté.

Autor: Tomáš Daníček / bbc.co.uk

Komentáře (1)

Přidat komentář
Tomtaf

0:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele