24. kolo
31.01.2009 16:00 CET
2 : 2
(1:0)
Stadión:
KC Stadium, Hull

Reportáž

Tigers tři body sebral pokutový kop

Hned dvakrát se Hullu nepovedlo udržet proti West Bromwichi vedení, pročež se nakonec oba nováčci rozešli smírně. WBA tedy zůstává na samém dně tabulky Premier League, Tygři po šesti kolech konečně bodovali.

Duel dvou nováčků začal poměrně kouskovaně, ani jedno z mužstev se zprvu nedokázalo vyhoupnout do sedla pomyslného koně. Proto první zajímavou šanci registrujeme až ve 24. minutě. Tehdy zůstal Scott Carson jako přikovaný na brankové čáře namísto toho, aby vyběhl na centrovaný míč od Marneyho, a umožnil tak Faganovi v dobré příležitosti trestuhodně přestřelit branku. Za pár okamžiků dnes skutečně nejistý Carson pro změnu nevýrazně boxoval, ale Zuvierloon pohotově hasil. WBA do této chvíle bylo poněkud pasivní, až ve 28. minutě díky zaváhání Fortunea mohl střílet Simpson. Po soupeřově nepovedeném zpracování centru Robinsona však kmenový hráč Arsenalu vypálil nad.

Krátce po uplynutí půl hodiny hry našel Kevin Kilbane zcela nehlídanou hlavu Richarda Garcii, jenže ten neskutečným způsobem vyhořel, když zblízka zakončoval nad břevno. Ve 39. minutě se zase ojediněle o slovo přihlásili hosté. Konkrétně unikající Fortuné, jehož pokus však zablokoval Turner. Proto mohlo přijít nastavení a zasloužená vedoucí branka Tigers. Bernard Mendy pronikl po pravé straně, pak šikovně udělal kličku Carsonovi na osu hřiště, odkud bez problémů otevřel skóre.

Hull rovněž zkraje první půle hnala vidina vítězství o něco více a jen skvělý Carson držel svůj tým nad vodou. Nejprve si poradil s pokusem Marneyho, vzápětí do jeho náruče přiletěl balon z hlavy Dawsona. A zrovna jakmile učinil snadný zákrok proti Dawsonově hlavičce, vydali se jeho spoluhráči na zteč znamenající vyrovnávací trefu. James Morrison si na hraně šestnáctky usmyslel, že se vrhne vstříc třem soupeřovým zadákům, a nebylo to zrovna od věci. Konec jeho okázalého průniku si vzal na starosti Simpson, jenž mu ustřelil balon od kopaček tak, že nedal Dukeovi žádnou šanci.

V těchto chvílích se hrálo stylem nahoru-dolů a diváci na KC Stadium se vskutku nenudili až do konce zápasu. V 56. minutě ještě Garcia nedosáhl na centrovaný míč Mendyho, o třináct minut později už však byly ofenzivní choutky Tigers ukojeny. Zprava opět přiletěl luxusní centr od francouzského defenzivního záložníka, na nějž si ideálně naběhl Fagan a hlavou vrátil Hullu vedení. Ne nadlouho. Hned v 73. minutě totiž Brunt se štěstím proměnil pokutový kop po faulu Zayatteho, když jeho střela jen taktak proletěla pod padajícím tělem Matta Dukea. Do konce zápasu už se ani na jedné straně žádná tutovka neurodila, obě mužstva se jaksi spokojila s nerozhodným výsledkem.

Autor: Tomáš Daníček / eurosport.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
Tomtaf

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

WBA si věří. Určitě mají teď lepší fazónu než The Tigers, ale já budu doufat, že se Tygři chytnou a vyprovodí Baggies výsledkem 3:1

Reagovat
smazaný uživatel

no at vyhajou aspon o gol:Dhlavne at je daji...:D

Reagovat
smazaný uživatel

Nehorazne preju Hull city vyhru, musej zabrat a doufam, ze se proti WBA chytnou.

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Tak dneska už to snad vyhrajeme, ne? Tygři, jedeme!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Podle mě by mohli Tygers vyhrát 2:0 . Tak do toho kluci já vim že to dokážete po tak dlouhý době vyhrát

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele