18. kolo
20.12.2008 16:00 CET
1 : 4
(1:1)
Stadión:
KC Stadium, Hull

Reportáž

Hull City - Sunderland AFC 1:4

Po odvolání kouče kouče Keane se Sunderlandu konečně začalo dařit podle představ. Zaskakující trenér Ricky Sbragai dokázal svůj tým dovést k zisku tří bodů také v Hullu, kde se jeho svěřenci radovali z výhry v poměru 4:1.

Pro Phila Browna, trenéra Hullu, nebyl dnešní duel se Sunderlandem obyčejným zápasem. Již po sté totiž vedl svůj klub jako hlavní trenér. Jenže hráči mu hned ze začátku znepříjemnili náladu, jelikož už v 11. minutě inkasovali. Do levého rohu brány za záda Boaza Myhilla se pěkně trefil hostující záložník Malbranque.

Vedení Black Cats ale zase tak dlouho nevydrželo. Do statistik si připsal další čárku za úspěšný zásah zkušený harcovník Nick Barmby. V 35. minutě daroval Hullu přímý kop ze zajímavé pozice Ferdinand. Jak bývá zvykem, k jeho exekuci se postavil Geovanni a gólmana Fulopa nepříjemně zaměstnal. Ten jeho střelu vyrazil nad břevno. Dobrou příležitost měl Sunderland také pět minut před koncem první půle. Pro Malbranqueho sklepl hlavou míč Jones, ale francouzský záložník nemířil přesně.

První zajímavá a hlavně přesná střela druhého poločasu přišla v 58. minutě. Richardsonova nadějná dělovka však letěla přímo do náruče brankáře Myhille. Ten si jí bez problémů pohlídal a celou šanci zlikvidoval. Po přestávce moc radosti domácí fanoušci určitě nezažili.

Nejprve po centru Geovanniho a zakončení Cousina neuznal gól Hullu rozhodčí a v 78. minutě se dostal Sunderland opět do vedení. Další Richardsonova střela byla tečována obránce Zayattem a míč doskákal až do brány. Po tvrdém sražení Bardsleyho na zem navíc viděl druhou žlutou kartu, po které následovala pochopitelně červená, Sam Ricketts. Hosté početní výhody v podstatě okamžitě využili ve svůj prospěch a rozhodli zápas. Nejprve se dokázal hlavou prosadit Kenwyne Jones a v 90. minutě stanovil konečné skóre Djibril Cissé.

Autor: Tomáš Honajzer / eurosport.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Pokud dají černé kočky gól, mohla by se urodit remíza, tipuji 1:1.

Reagovat
smazaný uživatel

dávám -sko , za kurs 1,8 to de

Reagovat
smazaný uživatel

já tipuju že Hull nevyhraje ....... přeju víc Sunderlandu !

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele