16. kolo
06.12.2008 16:00 CET
2 : 1
(0:0)
Stadión:
KC Stadium, Hull

Reportáž

Hull City - Middlesbrough FC 2:1

Hull City po šesti zápasech konečně vyhrál, díky vlastní brance a proměněné penaltě porazil 2:1 Middlesbrough. Na KC Stadium byla k vidění i červená karta, po níž se kopala již zmiňovaná penalta.

Hull se tedy po vytouženém vítězství udržel v kontaktu s čelem tabulky, Boro naopak zůstávají ve středu tabulky. Na sestupové pásmo ale mají náskok pouhých pět bodů.

Po dvou minutách hry poprvé zahrozili hosté, když zahrávali v krátkém sledu dva rohové kopy. Obrana Hullu ale odolala. V dobré příležitosti se ocitl Jeremie Aliadiere, obětavý zákrok předvedl Sam Ricketts a šanci zlikvidoval. Po deseti minutách měl šanci k otevření skóre Stewart Downing, ale ani tentokrát to Boro nevyšlo. Připraven byl totiž brankář Boaz Myhill.

Tygři v prvním dějství příliš nehrozili. Hráli spíše ve středu hřiště, přechod do útoku byl velice slabý a obrana Middlesbrough neměla mnoho práce s rušením útočných akcí. Nejaktivnějším hráčem směrem dopředu byl na domácí straně Geovanni, ale první střela, o kterou se ve 20. minutě pokoušel, skončila nad brankou. Druhou šanci dostal po Kingově centru, avšak domácí špílmachr nedokázal na hranici malého vápna míč hlavičkou přesně umístit.

Druhá pětačtyřicetiminutovka začala stejně jako ta první skončila. Bojovalo se o střed hřiště a šancí bylo na obou stranách pomálu. Na nepřesvědčivý obraz hry reagoval hned dvojitým střídáním kouč Hullu Phil Brown, jenž stáhl Deana Marneyho a Nicka Barmbyho a nasadil Mendyho s Danielem Cousinem. Přesto to bylo mužstvo Boro, které ohrožovalo branku. Přesněji Didier Digard, jenž se snažil překonat brankáře Myhilla z 25 metrů, ten byl ale připraven.

Geovanni byl hlavním útočným trumfem Tygrů i ve druhém poločase a po hodině hry vyslal do útoku Kinga, který ovšem branku netrefil. Diváci se museli na KC Stadium celkem nudit, protože hra postrádala spád a zrušení. To se nakonec změnilo v 79. minutě, kdy bezbrankový stav zlomil první brankou Tuncay a poslal Boro do vedení.

Hull ale do hry vrátilo rychlé vyrovnání. Za tři minuty totiž centroval Cousin, míč se dostal k Mendymu a poté k brankáři Turnbullovi, jenž si dal vlastní branku. Za dalších pět minut dokonal Hull bleskový obrat, když ve vápně spadl Geovanni a hlavní sudí nařídil penaltu. Druhou žlutou kartu navíc viděl David Wheater a musel předčasně do sprch. Pokutový kop proměnil King a rozhodl o výhře Hullu. Poslední minuty sice ještě vnesly do domácích řad trochu nervozity, ale z tlaku Boro nakonec nic nebylo.

Autor: Ondřej Holzman / bbc.co.uk

Komentáře (2)

Přidat komentář
Devil

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele