34. kolo
25.04.2009 16:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Fulham FC - Stoke City 1:0

Stoke přijel na půdu Fulhamu s vidinou zisku dalších bodů a potvrzení dobré formy. Dneska však moc nepochodilo. Jediný gól střetnutí totiž vstřelil již v 30. minutě domácí Nevland a zařídil tak pro svůj celek další vítězství.

Již druhá minuta přinesla jasnou tutovku Stoke, které tak domácí hráče pořádně zaskočilo. Lawrence poslal do vápna Fulhamu centr z rohového kopu, míč se následně dostal k Rorymu Delapovi, kterému se ale zakončení příliš nepovedlo, a tak gól nepadl. Plány zkřížilo kouči Hodgsonovi velmi brzké zranění útočníka Bobbyho Zamory, který již v 21. minutě musel ze hřiště. Volné místo zaujal zkušený Nor Erik Nevland, který ihned začal na hřišti čarovat.

Stačily mu pouhé čtyři minuty na place a už připravil šanci pro spoluhráče Dempseyho. Po jeho sklepnutí ale pálil americký reprezentant z hranice šestnáctky jen těsně mimo. V 30. minutě zakončoval samotný Nevland a byl z toho gól v síti Thomase Sorensena. Ještě v prvním poločase musel manažer Hodgson stáhnout také svého druhého útočníka Johnsona. Ani on nemohl dohrát dnešní duel kvůli zranění. V závěrečných minutách mohl pojistit vedení Fulhamu Etuhu, avšak v jasné tutovce nepochopitelně přestřelil.

Ve druhém poločase se na Cottagers Stadium bůhvíjaký fotbal nehrál. Lepším celkem na hřišti byli o něco málo domácí fotbalisté, jenže ani ti se nedokázali dostávat do nějakého zakončení, které by skutečně zavánělo gólem. Jedna z mála šancí přišla až v 68. minutě. K exekuci rohového kopu se postavil opět hostující Liam Lawrence a tentokrát si nevedl vůbec špatně. Centr poslal přímo na hlavu Shawcrosse, jenže ten na míč nedosáhl úplně ideálně, a tak šla jeho hlavička o zem mimo území tří tyčí. Gólman Mark Schwarzer si mohl opět oddechnout.

Stoke se sice ještě v závěru zápasu snažilo Fulham překonat, ale domácí obrana v pohodě všechny centry a vysoké balóny dokázala odvracet. Utkání tak dospělo k výhře Cottagers, kteří se posunuli již na sedmé místo tabulky.

Autor: Tomáš Honajzer / eurosport.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Stoke hraje sympaticky,bude to těžké ale vyhrajeme!tip:2:1 Zamora,Dempsey- a netradičně A.D Faye

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele