18. kolo
20.12.2008 16:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Fulham FC - Middlesbrough FC 3:0

Domácí tvrz Fulhamu opět odolala. Hráči kouče Hodgsona potvrdili skvělou formu z posledních kol a jednoznačně nad Middlesbrough vyhráli. Díky gólům Bullarda, Murphyho a Dempseyho berou zaslouženě z tohoto střetnutí všechny tři body a v tabulce se posunuli již na osmou příčkou.

Úvodní minuty patřily domácím fotbalistům. Ti měli mnohem častěji míč na svých kopačkách a hledali příležitosti, jak se dostat přes obraný val Middlesbrough. Povedlo se jim to až v 16. minutě, kdy Bullard nalezl na levé straně hřiště Daviese, jenž málem Turnbulla překonal. Nakonec ale míč do brány nepropasíroval.

Krátce na to Bullard vymyslel další zajímavou příležitost. Tentokrát vyslal do střelecké pozice Andyho Johnsona, jenž se otočil a vypálil. Jeho střela byla díky teči nepřesná. Z následného rohu hlavou nemířil přesně ani Pantsil. Vědět ale dalo o sobě také Middlesbrough. V 23. minutě mohl poslat svůj tým do vedení Aliadiere, jenže při zakončení zklamal, scházela mu přesnost.

Fulham byl v závěrečných minutách první půle aktivnějším celkem a nakonec také přišla sladká odměna. Simon Davies sice ještě mířil vedle a svou příležitost nevyužil, ve 40. minutě se už ovšem mohl Bullard radovat. Jeho střelu nedokázal nikdo zastavit, a proto skončila až v síti.

Také po změně stran na to Cottagers vlétli a ani ne po patnácti minutách vedli již tříbrankovým rozdílem. Rozhodčí Stroud si v 53. minutě všiml, že obránce McMahon zahrál v pokutovém území rukou a nařídil pokutový kop. Pro Middlesbrough to bylo velmi kruté rozhodnutí. K exekuci se postavil zkušený Danny Murphy a střelou do pravého rohu brány zvýšil vedení svého celku.

Prohrávat o dvě branky sice není moc příjemné, ale stále se mohli hosté pokusit o nějaký zvrat. Jenže po pouhých šesti minutách, tedy v 59. minutě opět inkasovali. Clinta Dempseyho skvěle uvolnil Murphy, americký útočník měl dostatek času a využil toho. Přesnou ranou v podstatě rozhodl dnešní zápas. Middlesbrough mohlo v 66. minutě alespoň snížit. Johnsona skvěle našel Pogatetz, jenže talentovaný mladík nemířil přesně. Nechybělo mnoho a mohlo to být dokonce 4:0. Se Zamorovou střelou si ale dokázal Turnbull poradit. I přes tuto nevyužitou šanci dokázal Fulham dovést zápas do vítězného konce.

Autor: Tomáš Honajzer / eurosport.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

COTTAGERS!

Reagovat
smazaný uživatel

COTTAGERS!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele