18. kolo
20.12.2008 16:00 CET
2 : 1
(2:1)

Reportáž

Bolton hned zkraje duelu potopil Pompey

Bravurní vstup do zápasu zajistil Boltonu po dvou kolech opět plný bodový zisk. Portsmouth moc vůle po vítězství neprojevil a Trotters podlehl zcela po zásluze.

Šokující začátek tohoto utkání sledovali diváci na Reebok Stadium. Vždyť kdo jen mohl čekat, že už po třech minutách to bude 2:0 pro domácí? Prakticky hned po úvodním hvizdu rozhodčího si Matt Taylor vychutnal jednoho z obránců soupeře, přehodil si přes něj míč a z dálky zacílil přesně k levé tyčce Jamesovy svatyně. O dvě branky vedli Wanderers hned vzápětí zásluhou Gardnera, k němuž se odrazil míč na hranici šestnáctky, a bylo vymalováno. Bolton posléze naznačil, že si zápas hodlá náležitě užít, jenže Elmandera James vychytal a Steinsson pro změnu těsně minul. Jen málokdo čekal, že se Pompey po takovém dvojitém direktu dokážou zvednout a celkem rychle odpovědět.

Ovšem v 19. minutě dokázali hosté přenést hru na levou stranu ke Kranjčarovi, ten vnějším nártem perfektně zakroutil balon na hlavu doposud neviditelného Crouche, jenž se pohyboval na zadní tyči, a Jaaskelainen byl v tu chvíli v brance zbytečný. Pompey mohli vzrovnat poté, co si Crouch zpracoval míč ve vápně a přihrál Kranjčarovi, jenže ten zblízka Jaaskelainena nepřekonal.

V 35. minutě se Gardner ve spolupráci s Daviesem dostal před bránícího soka, pláchl mu jako nic, ale z úhlu si pak ve vyložené šanci na Jamese nepřišel. Míč se odrazil přímo ke kopačce Taylora, který možná tuto situaci trochu podcenil a jeho pokus dokázal zblokovat pohotový Hreidarsson.V závěru první půle byl na zadní tyči sám Steinsson, ale Jamesův reflex zachránil Pompey od pohromy. Míč se akorát odrazil od tyče a Cahill už se k dorážce nedopracoval.

Svěřenci Tonyho Adamse moc dobře věděli, že pokud chtějí zopakovat loňský triumf na Reebok Stadium, musejí co nejrychleji vyrovnat. To se málem povedlo ve 47. minutě Defoeovi, jenž skryl svou střelu z hranice šestnáctky za jednoho ze soupeřů, ale míč si to nakonec namířil těsně mimo. Tentýž fotbalista v 55. minutě pálil tentokrát přesně, Jaaskelainen však přesto nemusel zasahovat díky dvojbloku svých strážců. Pak publikum pobavil tradičním kiksem při odkopu brankář James, ale skluzem stihl nakonec před Elmanderem zachránit.

V 64. minutě sklepl Davies vysoký míč na Nolana, který sice ještě stihl vystřelit špičkou nohy, ale stejně zacílil vedle. V 71. minutě předvedl úžasný průnik Gardner, přihrál Elmanderovi, ten ovšem neměl příliš času na koncovku a vyběhnuvšího Jamese nepřekonal, z dorážky kroutil Gardner balon jen do boční sítě. Portsmouth se k žádnému závěrečnému náporu nedostal a tak si tři body připsal Bolton.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tady bych to skusil na 0 ( 2 : 2 ) ummm ae budu se bát

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele