18. kolo
20.12.2008 16:00 CET
3 : 0
(3:0)

Reportáž

Blackburn již pod dohledem "Big Sama" roznesl Stoke

Sam Allardyce má za sebou nadmíru úspěšnou premiéru na lavičce Blackburnu. Jeho hoši s přehledem zválcovali Stoke City, který však nebyl úplně tak odevzdaný, jak napovídá konečný výsledek. I tak mohli prohrát daleko větším rozdílem než "jen" 0:3.

Přestože první půle skončila debaklem nováčka Premier League ze Stoke-on-Trent, začala zcela opačně. Už v sedmé minutě střílený centr Glenna Whelana sice přeplachtil Robinsona, ovšem dopadl jen na horní tyč domácí branky. Hned vzápětí poslal McCarthy ze značky pokutového kopu do vedení Rovers. Pedersen se vyhnul Sonkovi, ten ho však prostřednictvím nekalých praktik dále nepustil. Jihoafrický snajpr pak poslal míč neomylně do sítě po pravé ruce Simonsena. O dva góly vedli modrobílí už v 17. minutě díky nekompromisnímu Robertsovi. Tomu stoprocentní příležitost připravili McCarthy s Emertonem a grenadský reprezentant za pomoci odrazu od těla Shawcrosse skóroval.

Scénář z prvních okamžiků utkání se opakoval rovněž po 25 minutách. Tehdy Delapův centr neodvrátil ideálně Samba a číhající Fuller ho napodobil, když z hranice malého vápna trestuhodně netrefil prostor mezi třemi tyčemi. A hned za minutu přišla rázná odpověď z kopačky McCarthyho. Souhra útočného dua Blackburnu zcela zesměšnila soupeřovi zadáky, Robertse následně sice Simonsen vychytal, na pohotovou dorážku jeho kolegy už byl ovšem krátký. Na úplném konci první půle ještě mohl McCarthy zkompletovat hattrick, k usměrnění Pedersenova centru se ale nepropracoval.

V druhém dějství se jen ztěžka dal očekávat nějaký zlom ve vývoji utkání a také se tak stalo. Přesto o zábavu bylo postaráno i v nadcházejících 45 minutách. Začalo se pěkně zhurta, když Faye mohl z rohu okamžitě snížit. Jenže ačkoliv se Robinson potácel někde v nedohlednu, on hlavičkoval mimo. Menší tlak Potters pokračoval i nadále a v 56. minutě jen s velkými problémy vytěsnil Robinson přímý kop Whelana aspoň na tyč. Vzápětí ho zase donutil k zákroku Fuller.

Chvilkovou nadvládu hostí posléze náhle utnula stoprocentní šance Blackburnu. Pedersenův pokus lze sice označit za řadový, obyčejný, ovšem z dorážky Robertse by zajisté byla branka, nebýt ofsajdové postavení domácího střelce. Hned se Roberts sám řítil na Simonsena, jenže když už bylo vše v pořádku, nezakončil ideálně.

Závěr utkání opět patřil spíše hostům, když v 80. minutě po odvážném průniku Cresswella pálil Olofinjana přímo do Robinsona, ovšem z dorážky měl skórovat Fuller. Nestalo se tak, trestuhodně selhal. Dvě minuty před koncem ještě Cresswell na zadní tyči nemířil přesně po centru Soarese, balon se otřel o brankovou konstrukci. Poslední slovo měl nakonec Roberts. V jasné příležitosti ale už v nastavení trefil tělo Simonsena.

Autor: Tomáš Daníček / eurosport.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

snad stoke spravia 2-0

Reagovat
smazaný uživatel

Mno tady hraju -nusko, oba moc chtěji

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele