24. kolo
31.01.2009 16:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

West Ham si spravil bilanci s Arsenalem, i když opět neskóroval.

Kanonýři sice vylepšili svůj herní projev oproti středečnímu střetnutí s Evertonem, výsledek je však úplně stejný. Neschopnost prolomit pevnou hráz před brankou soupeře provázela Arsenal celým zápasem a ve finále je z toho bezbranková remíza.

V úvodních minutách byl na hru Arsenalu oproti středečnímu klání s Evertonem diametrálně odlišný pohled. Kanonýři zcela diktovali tempo a soupeře zkraje utkání prakticky nepouštěli k balonu. Už ve čtvrté minutě navíc mohli jít do vedení, kdyby Collins pustil Diabyho k hlavičce. Takhle před ním akorát odrazil balon do břevna. I nadále však bylo hřiště plné jen a jen borců v červeném. Zejména Nasri zleva pořádně větral Lucase Neilla, ovšem žádný z jeho mnoha centrů nedokázal Bendtner usměrnit na branku. Křídelní prostory byly také jediným možným prostorem, kudy šlo proniknout ke Greenovi, střed pole zvládali Hammers perfektně zahušťovat, navíc bychom v rozehrávce Arsenalu opět napočítaly mnoho nepřesností.

Postupem času se z marného dobývání hostující branky stala nevítaná rutina. Carlos Vela, jenž musel nahradit zraněného Eboueho, hru Arsenalu také rozhýbal jen minimálně, pročež fotbal na Emirates Stadium přihlížející zrovna nebavil. Když už to vypadalo, že první dějství skončí, aniž by se Kladiváři pořádně podívali za půlku, James Collins po rohu parádní hlavičkou protáhl ztuhlého Almuniu. Ten nakonec díky Clichymu, plnícímu ukázkově své povinnosti u levé tyčky, stejně nemusel zasahovat.

Začátkem druhého poločasu pokračoval Arsenal v bezradném dobývání soupeřovy klece. Ve 49. minutě však Kanonýrům málem pomohl zmatek v pokutovém území hostí, jehož se snažil střelou přes hlavu využít Touré. Třebaže míč neomylně mířil do branky, kde scházel Robert Green, Collins svého golmana na čáře hravě zastoupil. Přesně o deset minut později zase Nasri krásně vykouzlil slušnou palebnou pozici pro Denilsona, jeho projektil si však cestu ke Greenovi neproklestil. V 62. minutě se pro změnu Gunners prezentovali rychlým přechodem do útoku poté, co vpředu ztratil balon Carlton Cole. Sagnův centr se na přední tyči dostal k Adebayorovi, který však v koncovce nečekaně selhal. Green by neměl šanci, kdyby tožský forvard alespoň trefil prostor mezi třemi tyčemi.

Arsenal pomalu stupňoval tlak, přičemž hru oživil stažením Bendtnera a dosazením Persieho. Hned v 71. minutě pak mohlo být hotovo, když se pro Velův centr od svého strážce suverénně odpoutal Adebayor, ovšem svou hlavičku nenasměroval ani zdaleka ideálně a umožnil Greenovi hladce zasáhnout. West Ham odpověděl poloviční šancí Colea, jenž využil mizerného odkopu Almunii jen střelou přímo do soupeřova brankáře.

Kdo čekal drtivý závěrečný tlak domácích, musel být zklamán. Kladivářům síly v pohodě vystačily a bez problémů tak mohli razit úspěšnou defenzivní taktiku. Arsenal se k zajímavé šanci dostal až ve třetí minutě nastavení, tentokrát však Persie z otočky nevypálil vůbec povedeně.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (9)

Přidat komentář
Tomtaf

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

tohle vidim na vyhru west hamu minimalne remizu musi dat doufam ze vyhrajou

Reagovat
smazaný uživatel

jasná výhra Arsenalu 3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Jestli West ham nebude hrat zatazenej, tak by meli privest aspon bod. Arsenal potrebuje srazit hrebinek.

Reagovat
smazaný uživatel

co to plácáš? Arsenal snad má teď nějaký hřebínek?

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Jednoduse nemam rad Arsenal

Reagovat
smazaný uživatel

arsenal dalsa remiza kladivari perfektne

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele