26. kolo
21.02.2009 16:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Arsenal FC - Sunderland AFC 0:0

Trápení Arsenalu pokračuje. Tým Arsene Wengera měl dnes možnost stáhnout náskok Aston Villy o tři body, jenže se Sunderlandem uhrál jen remízu, a to bezgólovou.

Hosté ze Sunderlandu přijeli na Emirates Stadium s touhou bodovat a v prvním poločase také párkrát nebezpečně zahrozili. Mírně navrch však měl ale Arsenal. Už v 5. minutě se mohli Gunners dostat do vedení. Aršavinova přízemní dělovka z dálky ovšem Fulopa neohrozila, jelikož letěla těsně vedle. To byl ale teprve začátek, jelikož za pár minut měli domácí fotbalisté jasnou tutovku. Do té se dostal po špatném bránění Sunderlandu van Persie a měl gól na svých kopačkách, jenže míč poslal vedle.

V 15. minutě na sebe opět upozornil Aršavin. V pokutovém území si dovolil kličku a nebezpečnou střelou zaměstnal Fulopa, jenž míč vyrazil na roh. Poté dal o sobě vědět také Sunderland. Nejprve zahrozil Ferdinand a krátce na to pokoušel štěstí z dálky Andy Reid. Z hranice pokutového území ale poslal míč nad.

Ovšem Black Cats se stále nevzdávali a chvilku měli nad Arsenalem převahu, která mohla v 22. minutě skončit gólem. Almuniu k dalšímu zákroku přinutil nebezpečným pokusem Whitehead. Ani on ale neuspěl. Po tomto okamžiku už byli nebezpečnější opět domácí hráči. V 29. minutě nebyl daleko brance Bendtner, jenže jeho hlavičku po skvělém centru Aršavina vyrazil Fulop. V závěru poločasu si vypracoval Arsenal nad Sunderlandem tlak a stoper Kolo Touré hned dvakrát zakončoval. Poprvé jeho hlavičku vyrazil Reid a následně jej vychytal maďarský gólman ve službách hostujícího celku.

Oba celky nastoupily do druhé půle bez čerstvých posil a v úvodu se nepředvedly. Dlouhou dobu se na hřišti nic, co by stálo za to, nedělo. Během prvních patnácti minut za zmínku stojí snad jen nebezpečný centr Aršavina do pokutového území, který ale nakonec stejně lapil Fulop. Hosté se proti favorizovanému Arsenalu srdnatě drželi a byli mu hodně vyrovnaným soupeřem.

Trenér Wenger se v 63. minutě rozhodl pro posílení útočné snahy a na místo dobře hrajícího Aršavina poslal mladíka Carlose Velu. Svěřenci francouzského kouče se ale i nadále trápili, jelikož Sunderland důsledně bránil a londýnský velkoklub do žádných šancí nepouštěl. Hlavně proto to například Robin van Persie zkoušel alespoň z přímého kopu, kdy se Fulopa snažil překonat střelou z velkého úhlu. Obrovská šance Arsenalu přišla v 78. minutě, kdy si zpracoval dlouhý centr Vela, ale následnou ranou mířil vedle. Se svými střelami neuspěli Bendtner, Gallas, ani van Persie, a proto se Gunners opět střelecky neprosadili a získali pouhý bod.

Autor: Tomáš Honajzer

Komentáře (15)

Přidat komentář
Devil

Bohuzel,asi jasna vec.

tip.-3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Ano, jasná remíza 2:2

Reagovat
smazaný uživatel

Ja bych dal spis jednicku

Arsenal uz se musi zwednout

Reagovat
Tomtaf

3:3

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
Lorcan

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

over 2,5

Reagovat
smazaný uživatel

Proč tu nikdy nejsou komentáře... Nebo ohlasy trenérů a tak...

Reagovat
smazaný uživatel

tady to bude remízka

Reagovat
smazaný uživatel

Určitě dnes zvítězí Arsenal, je nejvyšší čas se prát o Ligu mistrů

Reagovat
smazaný uživatel

Gunners jedeeeem Výhra jasnáááá....

Reagovat
C-M@ster

Kdyz si ted ctu ty tipy.

Reagovat
Devil

Jj

Reagovat
smazaný uživatel

Juchuchúúúú...

Reagovat
smazaný uživatel

špatný,hodně špatný

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele