38. kolo
24.05.2009 17:00 CET
4 : 1
(4:1)

Reportáž

Arsenal se s bídnou sezonou rozloučil ve velkém stylu

Arsenal si prakticky hned po úvodním hvizdu otevřel na Emirates Stadium střelnici a po dvaceti minutách třemi góly vyhnal zaskakujícího brankáře Simonsena z branky. Nevídaný tah se Pulisovi osvědčil jen z části, Fuller totiž sice snížil, jenže záhy excelentní prvopoločasové představení Gunners korunoval Van Persie.

Přesto nelze říct, že by Arsenal měl zpočátku k vedení blíže než soupeř, spíše naopak. Nezkušeného debutanta Mannoneho totiž okamžitě prověřil Delap se svým dalekonosným autem, na nějž ukázkově navázal Fuller a donutil mladičkého Itala k bystrému zákroku. Až pak začali Kanonýři dělat čest své přezdívce. V 10. minutě Van Persie zakombinoval s Fabregasem u rohového praporku a následný centr si do vlastní branky srazil nemotorný Beattie. Neuběhly ani čtyři minuty a Van Persie sám potrestal penaltový zákrok na jeho osobu - 2:0. Do třetice všeho dobrého se počtvrté v sezoně prosadil Diaby po pěkném centru Persieho. Pak již došlo ke zmíněnému střídání brankářů, jehož pravým důvodem byly dost možná i Simonsenovy zdravotní trable. Ani Sorensen nebyl před zápasem úplně fit, přesto se okamžitě vyznamenal proti Walcottově nebezpečnému projektilu.

Po více než půl hodině hry přišel nešťastný okamžik pro debutujícího Mannoneho, jehož o čisté konto, které bylo v takovém zápase takřka nutností, okradl zbytečný faul Denilsona ústící v pokutový kop bezpečně proměněný Fullerem. Arsenal se však ihned vrátil na koně a spustil nekončící festival gólových příležitostí. Van Persie nastřelil břevno, z dorážky vychytal Aršavina výtečný Sorensen. Pak zachyboval Delap a jeho zpětnou hlavičku zužitkoval ve svou druhou branku v utkání nezastavitelný Holanďan s jedenáctkou na zádech. Ještě před přestávkou to mohlo být 5:1, kdyby Touré nenastřelil pouze tyč.

Druhá půle se odvíjela rovněž pod taktovkou favorizovaného Arsenalu, avšak gólu se již diváci nedočkali. Van Persie hned dvakrát zamítl možnost dovršení hattricku, když nejdříve nepřesně hlavičkoval po centru Aršavina a posléze nezakončil ideálně ani svou individuální akci. Seriál zmařených šancí pokračoval i nadále v režii jiných borců - postupně se mýlili ještě Eboue s Diabym.

Autor: Tomáš Daníček / bbc.co.uk

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
Tomtaf

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Doufam ze nastoupi stejny hraci jako pri utkani LC se Sheff utd kdy Arsenal vyhral 6:0, nemyslim si sice ze by uhral stejny vysledek ale moc rad bych videl v akci Wilshera a spol.

Reagovat
smazaný uživatel

Lenze Wishere a spol. maju prave za sebou Finale FA Youth Cupu a odvetu pred sebou

Reagovat
smazaný uživatel

sry moje chyba

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele