34. kolo
26.04.2009 14:30 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Arsenal slavil po třech letech vítězství nad Middlesbrough

Krásné prosluněné nedělní odpoledne nabídlo divákům na Emirates Stadium konfrontaci dvou celků s odlišným postavením v tabulce. K žádnému překvapení nakonec nedošlo, domácí Arsenal bez větších potíží porazil Middlesbrough. Dvěma góly se blýsknul Cesc Fabregas.

Úvod utkání patřil, jak bývá častokrát zvykem, pouze vzájemnému oťukávání. Oba celky kombinovaly v poklidu ve středu hřiště a do žádného velkého útočení se nehnaly. Jediné, v čem favorizovaný Arsenal svého soupeře jasně přehrával, bylo držení míče, který měl na svých kopačkách o poznání častěji než Middlesbrough. Až v osmé minutě přišla zajímavá příležitost. Svou výjimečnost předvedl kapitán domácích hráčů Cesc Fabregas, když vyslal do gólovky Theo Walcotta. Jeho skvělou přihrávku za obranu ale anglický mladík nevyužil, jelikož jej dohnal Andrew Taylor a celou šanci ukončil zblokováním na roh.

Nadvláda Arsenalu na hřišti pokračovala i nadále a v 14. minutě jí mohl gólem okořenit obránce Kieran Gibbs, jenž se snažil střílet po přihrávce od Aršavina, jenže v bezprostřední blízkosti branky Middlesbrough jej dokázali zastavit obránci hostujícího celku a míč nakonec bez problémů lapil Brad Jones. V 26. minutě Gunners předvedli ve středu hřiště nádhernou kombinaci na jeden dotek, po které uprchnul ke svatyni Boro ruský rychlík Aršavin a následnou přihrávkou připravil gólovou šanci pro Fabregase. Španělský středopolař se v takovýchto pozicích nemýlí a dnes to také potvrdil, na jeho střelu gólman Jones nedosáhl.

Svěřenci kouče Southgatea po inkasovaném gólu trochu ožili a v 32. minutě konečně zaměstnali brankáře Almuniu. Jeho pozornost vyzkoušel pozemní ranou King, ta ale měl k úspěchu hodně daleko. Na druhé straně pálil nepřesně už o minutu později Walcott. Arsenal si své vedení bez větších potíží uhlídal až do přestávky a nasměroval se tak k dalšímu vítězství.

V 50. minutě mu však mohl značně zkomplikovat situaci hostující Aliadiere, který se ocitl ve stoprocentní šanci. Francouzský útočník si zpracoval milimetrový pas od Stewarta Downinga, dostal možnost pokračovat sám na bránu, ale při zakončení selhal. Almunia jeho pozemní střelu vyrazil a svůj tým tak hodně podržel. Krátce na to se hlavní dění opět přesunulo na druhou stranu hřiště. Tentokrát zakončoval po přihrávce od Ebouého Walcott, ovšem Jones předvedl kvalitní zákrok a míč lapil.

Middlesbrough toužilo vyrovnat a v 60. minutě se osmělilo k dalšímu útoku, do kterého se zapojil Downing a King. Právě druhý jmenovaný stal na jeho konci, ale se svou střelou neuspěl, jelikož narazil na jistého Almuniu. Druhý gól nakonec v zápase vstřelil Arsenal a opět stál za to. Eboué našel chytrou přihrávkou volného Fabregase, který utekl hostující obraně, vyhnul se vyběhnutému Jonesovi a jako zkušený kanonýr zakončil do prázdné brány

V 72. minutě se pokoušel o navýšení vedení Samir Nasri, proti Jonesovi ale neuspěl. Vzápětí se mohl prosadit také Adebayor, jenže místo střely volil přihrávku, kterou hostující obránci odvrátili do bezpečí. Arsenal hrál aktivněji i ve zbývajících minutách, do žádné šance Middlesbrough nepustil a slavil další zasloužené vítězství.

Autor: Tomáš Honajzer

Komentáře (12)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
Lahvac-CZ

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

tvoje inteligence

Reagovat
smazaný uživatel

ARSENAL tutovka dna a terazked su vo forme 5;0

Reagovat
smazaný uživatel

Gunners byhrajou ale netuším kolik;)

Reagovat
smazaný uživatel

Arsenal se rozehraje pred dulezitym utkání na Old trafford a doma si pohodlně poradí s Middlesbrough - 3:0 "THE GUNNERS"

Reagovat
Tomtaf

1:1

Reagovat
Lorcan

3:0 (Arshavin, Adebayor, Walcott)

Reagovat
Lorcan

Fabregas

Reagovat
smazaný uživatel

Fabregas

Reagovat
smazaný uživatel

První gól arsenalu - starý dobrý arsenal, rychlost přechodu přes hřiště - neskutečně rychla, prostě arsenal jak mám rád

Reagovat
smazaný uživatel

Pravda

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele