29. kolo
14.03.2009 16:00 CET
4 : 0
(1:0)

Reportáž

Arsenal deklasoval Blackburn poměrem 4:0

Kanonýři zopakovali podzimní čtyřgólovou kanonádu a znovu hladce roznesli Blackburn. Po ne zrovna ideálním představení v první půli, ve druhém dějství zařadili nejvyšší stupeň a pod taktovkou vynikajícího Aršavina nedali Rovers na chvíli vydechnout.

Start Arsenalu do tohoto utkání byl skutečně velkolepý. Už ve druhé minutě totiž Bendtner narýsoval ukázkovou kolmici za obrannou linii Blackburnu, pro niž si doběhl Walcott, aby záhy nasměroval balon na přední tyč pro Aršavina. Ruský fotbalista šel po první brance v novém dresu opravdu hladově, když s obtížemi procedil míč do sítě mezi dvěma hostujícími zadáky. Kdo však čekal, že po tak brzkém zásahu spustí Kanonýři kulometnou palbu, šeredně se mýlil. Sic se občas zdálo, že dnes Allardyce opomněl v nominaci post levého beka, neboť si Theo Walcott dost často dělal s míčem, úplně co chtěl, zvládli místy hosté favorita přišpendlit k jeho pokutovému území. Co však v těchto chvílích zápasu úplně chybělo, byly alespoň poloviční šance. A tak se po svém o vzruch postaral El Hadji Diouf, když nepěkně zajel do Almunii. Třebaže ovšem šlo pomalu o likvidační zákrok, senegalský bouřlivák uviděl jen žlutý kartonek.

Z letargie vytrhl diváky až ve 28. minutě Pedersen se svým překvapivým hlavičkovým pokusem z poměrně velké vzdálenosti i úhlu. Almunia tak měl konečně pádný důvod k tomu, aby se pořádně proletěl vzduchem. V minutě 36. o sobě dal zase poněkud nenápadně vědět Samir Nasri, když z přímého kopu nádherně nastřelil spojnici břevna a tyče soupeřovy svatyně. Tentýž hráč vzápětí navázal na dálkovou korespondenci Almunii s Bendtnerem, avšak na jeho projektil postačilo Robinsonovi vytáhnutí i jen nepříliš jistého zákroku. Od té doby už se první půle jen povážlivým tempem dohrávala.

Nástup Gunners do druhého dějství se nápadně podobal tomu, jak vstoupili domácí do toho prvního. Walcott ihned nakopl svou motorku a křížem střílel jen těsně vedle. Za okamžik pro změnu Nasri nádherně vyslal pravého křídelníka Arsenalu, který předkládal míč Bendtnerovi před prázdnou klec. Dánský snajpr ovšem takovou nabídkou pohrdl a balon jen tak škrtl. Jenže to nebylo ze strany domácího celku vše. O pár chvil později zase Walcott protentokrát v akrobatické poloze zakončoval do protipohybu Robinsona, ten se však bravurním způsobem vrhl i po tak těžkém projektilu.

Zpravidla takový nápor netrvá věčně, avšak Arsenal v něm vydržel ještě vcelku dlouhou dobu. A to hlavně díky Bendtnerovi, jehož si mohli v rozmezí takových pěti minut přihlížející vychutnat na několik poněkud hořkých, přesolených způsobů. Ať už to byl neproměněný samostatný nájezd na Robinsona, zpackané přečíslení nebo slabá koncovka po nádherné kombinační akci. Račte si vybrat. Lekci z efektivity pak svému parťákovi udělil Aršavin, když v 66. minutě elegantně zvýšil na 2:0. Okolo Simpsona se s lehkostí protáhl podél brankové čáry a z takřka nulového úhlu chladnokrevně zavěsil. Na tuto parádní akci ještě v 72. minutě navázal nepříjemnou hlavičkou stoper Djourou.

Frustraci z nepovedeného zápasu bylo na Bendtnerovi snadno vidět opět v 79. minutě, kdy po krásném pasu Aršavina tváří v tvář golmanovi trestuhodně pálil pánu bohu do oken. Pak už se vytáhlý Dán poroučel ze scény, aby přepustil místo na hřišti Carlosi Velovi. A právě on úchvatným obloučkem přihrával Aršavinovi, jenž ještě hledal před brankou osamoceného Eboueho. Toho však předchází pověst neskutečného paliče a té on také dostál, když balon ani netrefil, natož aby ho usměrnil do sítě. A pak v 88. minutě tatáž rovnice s gólovou tečkou. Tentokráte rodák z Pobřeží Slonoviny nezaváhal, když měl dorážet pokus Aršavina, jehož bránění už koncem utkání fotbalisté Rovers považovali za zbytečné. Zato na Velu si dávali pozor pořád, a když to Olsson už v nastavení s důrazem přehnal, kopala se penalta. Té se chopil sebevědomý Eboue a podruhé v utkání si se spoluhráči zatančil.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (13)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Jasná výhra Arsenalu

Reagovat
smazaný uživatel

Arsenal 2 - 0 Blackburn ( Eduardo, Nasri )

Reagovat
smazaný uživatel

moze se to jeste skonplikovar pro gunners ale myslim si ze bi mohli tenhle zapas vyhrat a kdybi aston villa prohrala s city tak arsenal bi jim tak nadelali potiize a voto naam de :D

Reagovat
smazaný uživatel

teda sorry nee s city ale s tottenhamem :D

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

Už ne!vidím to na 3:1 Go Gunners Go!

Reagovat
smazaný uživatel

arsenal vyhra

Reagovat
smazaný uživatel

Arsenal suverene vyhral zadny namitky,Arshavin a Wallcot skvely hraci zapasu spis se mi moc nelibi Bendtner

Reagovat
smazaný uživatel

tedjo uz jenom doufat ze Aston Villa doma prohraje a budeme tam

Reagovat
smazaný uživatel

a stalo se

Reagovat
smazaný uživatel

JOOOO Aston Villa prohrála diky Tottenhame Arsenal goo

Reagovat
Xaver

Strašnej článek, některé formulace jsou skutečně objevné a musely dát dost práce ....

Reagovat
fantomas

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele