10. kolo
20.10.2007 16:00 CET
0 : 2
(0:0)
Stadión:
JJB Stadium, Wigan

Reportáž

Wigan Athletic - Portsmouth FC 0:2

Portsmouth si dvěma brankami z posledních deseti minut zajistil vítězství nad Wiganem. Domácí navázali na sérii mizerných výkonů z posledních týdnů, prohráli počtvrté v řadě a v tabulce se propadli na šestnáctou pozici.

První vážnou šanci zápasu měl Wigan. Michael Brown poslal volný přímý kop do vápna a Scharner hlavou poslal míč do břevna. Pak už se ale domácí vrátili ke své tradiční hře bez šancí a ke slovu se dostal Portsmouth. Po půlhodině hry se do jasné šance dostával Benjani, ale pomezní rozhodčí si správně všiml těsného ofsajdu. Niko Kranjčar o pár minut později střílel z nadějné pozice, ale svatyni Chrise Kirklanda neohrozil. V 39. minutě po pravé straně pronikl obranou domácí Marcus Bent, ale trefil pouze boční síť brány.

Ústřední postavou začátku druhé půle byl Nigerijec Julius Aghahowa. V 51. minutě tento útočník vystřídal Sibierskiho a ještě než se stačil poprvé dotknout míče, fauloval Sola Campbella tak tvrdě, až mu to vyneslo žlutou kartu. O dvě minuty později už se Aghahowa prvního kontaktu s balonem dočkal – svým přímým volným kopem ho Kranjčar poslal k zemi a trvalo to několik minut, než byl schopen vstát. Hráči Portsmouthu si vytvářeli dobré šance, ale byl zcela neschopní je proměnit.

Branky se dočkali až v 81. minutě, kdy perfektní Muntariho centr proměnil ve svůj sedmý gól v sezoně Benjani. Aghahowa se snažil vyrovnat a zároveň napravit pokažený dojem, nicméně svůj průnik do šestnáctky zakončil jen střelou do Sylvaina Distina. Vítězství hostí pojistil pět minut před koncem zápasu Johnson, který se prošel pokutovým územím Wiganu a přízemní střelou do rohu brány překonal Kirklanda.

Wigan v zápase selhal po všech stránkách. Nejenom, že se hráčům nepodařilo vstřelit branku, oni dokonce na Davida Jamese nevyslali ani jedinou střelu. Procentuální poměr držení míče (38:62) také naznačuje, že dominance hostů byla jasná. Portsmouth může odjíždět spokojený. Domů veze všechny tři body a v tabulce Premier League se drží na překvapivém pátém místě.

Autor: Tomáš Bělonožník

Komentáře (4)

Přidat komentář
HOST*Devil

Portsmouth z venku vozi body proto - 0:1

Reagovat
smazaný uživatel

ja som za remizku

Reagovat
HOST*bary72

1:2.

Reagovat
HOST*fanpompey

jen tak dal hosi dalsi skvele body play up pompey

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele