27. kolo
23.02.2008 16:00 CET
2 : 0
(0:0)
Stadión:
JJB Stadium, Wigan

Reportáž

Wigan Athletic - Derby County 2:0

Důležitost zisku tři bodů z tohoto utkání si uvědomovali oba aktéři, a proto se zaměřili převážně na pečlivou defenzívu. Gólových příležitostí bylo jako šafránu, ale i přesto může Wigan slavit výhru 2:0, díky které se opět o něco víc vzdálil sestupovým příčkám.

Derby, už dlouhou dobu odsouzeno k sestupu, bylo téměř bezmocné a až na výjimky před bránou Wiganu téměř neviditelné. Ovšem už po osmi minutách hry tečoval nebezpečnou střelu Barnese spoluhráč Pearson a Kirkland musel zasahovat. Gól měl na svých kopačkách po přihrávce Palaciose záložník Kevin Kilbane, ale z dobré pozice mířil přesně na gólmana Carolla.

Latics se snažili ještě v první půli rozhodnout a dvě minuty před přestávkou jim k tomu skutečně moc nechybělo. Přihrávku Kilbanea nezachytil Leacock, a proto se míč dostal až k Emilu Heskeymu. Jenže anglického útočníka vychytal skvělým zákrokem opět Roy Caroll.

V 60. minutě si kouč Steve Bruce a také všichni domácí příznivci oddychli. Po rohovém kopu se prosadil Paul Scharner. Vyrovnat mohl za deset minut Villa, ale s jeho hlavičkou si Kirkland poradil. Jistotu dal Wiganu záložník Antonio Valencia. Reprezentant Kolumbie poslal svou střelu nechytatelně přímo pod břevno. Derby už s nepříznivým stavem nic udělat nedokázalo, a proto se ani tentokráte nemohlo radovat z bodového úspěchu.

Autor: Tomáš Honajzer / eurosport.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
Devil

Derby by mohlo poprve dovest plny pocet b. z venku ! tip 0:1

Reagovat
smazaný uživatel

Je už v podstatě rozhodnuto, že se sezóna pouze dohrává a už se myslí na příští ročník. Wigan, ktrerý donedávnma bojoval na sestupových pozicích, se v poslední době vyšvihl až na 14.pozici a tímto vítězstvím si ji upevnil. Trochu jsem doufal, že by snad mohl bod být, ale zase nic. Takže nezbývá než věřit, že do konce ročníku ještě pár bodů uděláme, aby nebyla zase tak velká ostuda. DERBY COUNTY !!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele