7. kolo
22.09.2007 16:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Reading FC - Wigan Athletic 2:1

Reading dal zapomenout na předchozí nevydařené zápasy a doma porazil Wigan. Oba soupeře od sebe v tabulce Premier League nyní dělí pouze jeden bod.

Domácí začali dobře a od úvodních minut byli pány na svém hřišti. V osmé minutě se k sólu nadechl navrátilec do sestavy Royals Doyle a jeho akci nedokázal dotáhnout do gólového konce Ingimarsson. V 17. minutě se až před Kirklanda dostal mladíček Rosenior, v zakončení však selhal a nechal vyniknout hostujícího brankáře. Zasloužené odměny za svou aktivitu se domácí dočkali ve 29. minutě. Shoreyho rohový kop našel hlavu Kitsona, který se zbavil Granqvista, a bylo to 1:0.

Vstřelená branka dodala domácím potřebnou jistotu a o chvíli později si před Kirklandem otevřeli střelnici. Nejprve Bramble srazil střelu Doyleho, ten se rychle zvedl, zbavil se Skoka a po jeho dalším pokusu vyrazil Kirkland míč k nohám Kitsona, který tentokráte nebyl dostatečně rychlý a nedokázal včas dorazit míč do sítě.

Hodně emocí následně vzbudil faul Ingimarssona na unikajícího Koumase, po němž rozhodčí Stroud nejprve nařídil pokutový kop. Na radu svého asistenta však rozhodnutí bleskově změnil, nařídil rozehrávat trestný kop a v řadách hostujících fotbalistů si příliš přátel neudělal ani tím, že Ingimarssonovi udělil pouze žlutou kartu. Následný trestný kop skončil ve zdi a Hahnemann si tak na míč sáhl až ve 45. minutě, kdy jeho pozornost vyzkoušel Koumas.

Úvodní minuty druhé půle patřily Bentovi. Ten sice nejprve nepřetavil v branku centr Scharnera, v 50. minutě se však po centru Koumase již nemýlil a vyrovnal na 1:1.

Ve druhém poločase se hrál vyrovnanější fotbal a vše dlouho směřovalo k remíze. Tu odmítl až v poslední minutě Harper, který těžil z dobré práce Kitsona a na Kirklanda vyzrál střelou k bližší tyči - 2:1.

Autor: Tomáš Pavlík

Komentáře (1)

Přidat komentář
HOST*Nethost

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele