18. kolo
22.12.2007 16:00 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Reading zachraňoval opět "zlý muž" Hunt

Další ránu do vazu uštědřil Sunderlandu Reading, když ho doma porazil 2:1 díky gólu Hunta až z nastavení celého zápasu. Z nenáviděného provokatéra se tak pomalu stává uznávaný šutér, jelikož v posledních třech zápasech pokaždé skóroval.

Reading se Sunderlandem navzdory očekávání nesehrály zrovna nudný zápas, obě mužstva se tlačila dost často do koncovky a na Madejski Stadium tak bylo po celých devadesát minut o zábavu postaráno.

Zápas začal pěkně zhurta, zvláště Black Cats se hnaly za brzkým vedením. Už ve 4. minutě se ocitl Andy Cole sám před Hahnemannem, ovšem na staré dobré časy v dresu Manchesteru nenechal fandy Sunderlandu vzpomenout, jelikož ho nadvakrát americký brankář vychytal. V osmé minutě na sebe upozornil zase na druhé straně Kitson, když po pasu Conveye pálil z hranice šestnáctky těsně nad. Tentýž hráč pak ve 29. minutě nechal vyniknout hlavu Hunta, jenomže zároveň i Gordona, jenž se vrátil do branky po několika zápasech, které odchytal náhradník Ward. Skotský golman zákrokem a la Schmeichel udržel nerozhodný stav zápasu. Do konce ještě párkrát letmo zahrozil tlačící Reading, ale ani jeho zvýšená aktivita už žádné šance v prvním poločase nepřinesla.

Druhou půli načal dalekonosnou ránou nad bránu Chopra, to bylo v 50. minutě a hned o minutu později zatrnulo příznivcům hostů, neboť Kitson báječně uvolnil Hunta, který sice překonal Gordona, ale balon nečekalo měkké přistání v síti, nýbrž tvrdé – na tyči. V 69. minutě už ale Sunderland doplatil na svou pasivní hru a inkasoval. Standardku rozehrával Harper, našel hlavu Sonka, jeho pokus sice ještě Gordon vyrazil, ale jenom k nohám Ingimarssona, jenž se nemohl mýlit. V 76. minutě poté mohl Reading rozhodnout, jenomže Doyle střílel vedle. Jenže o pět minut později přišel šok. Neustále bránící Sunderland si vymodlil penaltu, když jen minimálně zasáhl Sonko nohu unikajícího Jonesa, a měl tak vynikající možnost se lacino dostat na dosah alespoň jednoho bodu. No a také se tak stalo, neboť Chopra poslal Hahnemanna na druhou stranu. Tentýž hráč pak ještě pálil nebezpečně v 87. minutě, ale Hahnemann zvládl vytáhnout jeho pumelici nad bránu. Sunderlandu skutečně narostla po vyrovnávací brance křídla a minutu před koncem měl dokonce možnost Jones se postavit soupeřově golmanovi tváří v tvář, ale ten ho vychytal. A tak mohl v neskutečném závěru převrátit stav zápasu na svou stranu Reading. Má totiž neobyčejně gólového Hunta. Každopádně gól to byl sporný a bude určitě britskými médii ještě hodně přetřásán. Gordon totiž pokus Hunta vyrazil, ale podle sudího až za brankovou čárou. Následné protesty hráčů Royals nesplnily účel a Sunderland se tak nakonec musel po zásluze před očividně silnějším Readingem sklonit.

Autor: Tomáš Daníček / eurosport.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
Devil

Moc bych pral Sunderlandu , aby se udrzel v PL .Proto ma v tomto duelu moje simpatie . Ale pres to muj tip je jiny nez chtic ! 3:1 pro Reading

Reagovat
smazaný uživatel

Taky preju Sunderlandu je to simpatickej klub . Myslim bodik by vybojovat mohl. Tip- 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reading je favoritem, Sunderland zatím boduje hlavně na domácím pažitu. Ani v sobotu to nevidím jinak. Tip 2:0.

Reagovat
smazaný uživatel

zklamaní ..v nastavenem case ..zamrzí ..navics porný gol ..ja to mrdam .....

Reagovat
smazaný uživatel

este navic od toho howna Hunta

Reagovat
smazaný uživatel

hanba Hunte,počkej až přijedeš na Stadium of light

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele