34. kolo
12.04.2008 16:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Reading - Fulham FC 0:2

Tento zápas zažil konec jedné velké série. Po třiceti třech zápasech Fulham opět dokázal vyhrát na hřišti soupeře. Vítězství 2:0 nad Readingem zařídili McBride a Nevland.

Cottagers skutečně dlouhou dobu nepoznali chuť vítězství z hostujícího stadiónu, a to chtěli napravit. Navíc měli jednu z posledních příležitostí, jak se ještě poprat o záchranu. Za domácí nastoupil podle předpokladů v základní sestavě Marek Matějovský, střelecky se však neprosadil.

Na začátku utkání hustě pršelo a padaly dokonce kroupy, což dost ovlivňovalo předváděnou hru, po zhruba dvaceti minutách ale vysvitlo slunce. The Royals měli od začátku mírně navrch a zkoušeli se prosadit především centry ze strany, ty však vždy lapil bez větších potíží Keller. Naopak na druhé straně zahrozil McBride, jeho tvrdou ránu z úhlu ale domácí obránci zblokovali na roh.

Americký útočník v dresu londýnského klubu se dočkal v 24. minutě. Přízemní centr Daviese bez větších potíží poslal až za záda krajana Hahnemanna, který byl bezmocný. Reading mohl v prvním poločase vyrovnat pět minut před přestávkou, kdy po centru hlavičkoval nebezpečně Doyle.

Fulham odstartoval druhý poločas skvěle a hned v úvodu mohl jít do dvoubrankového vedení. McBride ale nastřelil pouze břevno. V 67. minutě naopak mohl srovnat na 1:1 Bikey. Po centru z rohového kopu ovšem poslal míč asi metr nad brankovou konstrukci. Reading byl jinak v ofenzívě velmi nevýrazný, chyběla mu finální přihrávka, a proto se do zakončení moc nedostával.

Naopak měl také velkou dávku štěstí. Dvacet minut před závěrečným hvizdem hlavou nastřelil další břevno Hangeland a obdobně si zanedlouho vedl z přímého kopu také McBride, jenž trefil tyčku. V nastaveném čase se ovšem hosté podruhé přeci jen prosadili. Po skvělé přihrávce Murphyho utekl obraně Readingu střídající Nevland a střelou z úhlu překonal Hahnemanna.

Autor: Tomáš Honajzer

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

reading to snad ukope.jedna

Reagovat
smazaný uživatel

Vidím to na Reading, Fulham venku ještě nevyhrál. Navíc si myslím, že Cottagers to už mají spočítané. Tip 2:0.

Reagovat
smazaný uživatel

reading vyhra 1 aj ked fulham bude kousat

Reagovat
Devil

Vidim to na plichtu-1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Fulham překvapil a ještě to nevzdává. To je sympatické, ale bohužel jim to asi stačit nebude.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele