32. kolo
29.03.2008 16:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Defoe opět zařídil Portsmouthu tři body

Ve Fratton Parku se žádné překvapení nekonalo. Domácí předvedli kvalitní výkon a zásluhou skvělého kanonýra Defoa berou z tohoto zápasu tři body.

Portsmouth před tímto kolem držel pohárovou šestou příčku a toužil o ní nepřijít, což proti Wiganu od začátku dokazoval. Niko Kranjčar málem opět ukázal, že góly z přímých kopů střílet umí. První střelu svého týmu však poslal jen těsně vedle. O moc lépe si nevedl ani Jermaine Defoe.

Wigan ale také s postupem času vystrčil drápky a vypracoval si pár dobrých šancích, jenže Valencia a o pár minut později ani Ryan Taylor neuspěli. Druhý jmenovaný dostal v 26. minutě další dobrou příležitost k ohrožení brány, jenže jeho střela z přímého kopu letěla vedle a ještě nad. Domácí fanoušky uklidnil úvodním gólem o šest minut později Defoe. Ten se prosadil po přihrávce Utaky střelou z úhlu. Domácí své jednogólové vedení už do konce první půle ubránili a Latics k žádné vážnější šanci nepustili.

Hosté vstoupili do druhé části zápasu velmi aktivně a hned z prvního útoku nebezpečně zahrozili. Přízemní střelu Taylora musel lapit až gólman James. Naopak v 55. minutě málem pojistil vedení svého týmu John Utaka, nedokázal ovšem trefit prostor tři tyčí. Obrovskou šanci na vyrovnání měl Ryan Taylor. Atak Distina na Valenciu posoudil rozhodčí jako penaltový, jenže při exekuci wiganský záložník selhal, gólman James jej skvěle vychytal.

V 66. minutě hřiště opustil český útočník Milan Baroš, který se opět moc nepředvedl a na svůj první gól v dresu Portsmouthu stále čeká. Poslední vážnější příležitost ke skórování si hosté vypracovali během 74. minuty, kdy se opět musel při ráně Sibierskiho předvést James. Nákup Jermaina Defoa se kouči Redknappovi opravdu vyplatil. Anglický útočník totiž v 90. minutě korunoval vítězství svého týmu druhým přesným zásahem.

Autor: Tomáš Honajzer / eurosport.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
Devil

Pompey doma s prehledem vyhraji.tip.-3:1

Reagovat
smazaný uživatel

pompeys by uz mali zabodovat ale proti wiganu ich nic lahke necaka tip 1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Portsmouth je jasným favoritem, Wigan moc bodů z venku zatím nemá a asi to tak i zůstane. Tip 2:0.

Reagovat
smazaný uživatel

Baroš pokud bude hrát,tak ho vyloučej za simulování a Portsmouth nevyhraje,ale já myslím že Harrymu se už rozsvítilo...Barošův komentář "stavte mě a já vám vystřílím poháry" to snad není možný,líp by to zvládnul jednonohý amatér

Reagovat
smazaný uživatel

Baros je hulka,ale Portsmouth vyhraje.2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Portsmouth vyhraje 1-0.

Reagovat
smazaný uživatel

Zápas podle předpokladů, ale zklamala mě návštěva.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele