8. kolo
29.09.2007 16:00 CET
7 : 4
(2:1)

Reportáž

Jedenáctigólové představení v Portsmouthu

Historické tabulky Premier League byly přepsány v sobotu v Portsmouthu. Domácí tým zde porazil Reading hokejovým výsledkem 7:4 a jedenáct branek v jednom utkání je novým rekordem soutěže. Reading sice Portsmouth neporazil už dlouhých 25 let a i tabulkové postavení favorizovalo domácí, ale že si hosté nechají nastřílet sedm branek, to nečekal nikdo...

Domácí trenér Harry Redknapp se rozhodl do útoku postavit místo Davida Nugenta zimbabwského Benjani Mwaruwariho a jeho úsudek se ukázal jako správný už po sedmi minutách, když Mwaruwari po Utakově přihrávce vstřelil první gól zápasu. V 37. minutě nejprve Diop ranou z třiceti metrů donutil Hahnemanna k robinzonádě a následná situace Mwaruwari versus ležící gólman nemohla dopadnout jinak, než zvýšením na 2:0. Do přestávky stačili hosté ještě snížit, když se hlavou po závaru v brankovišti prosadil Stephen Hunt.

Gólové šílenství začalo v druhém poločase. Tři minuty po jeho začátku bylo vyrovnáno. David James špatně odhadl vzdálenost k míči, vyběhl z brány za Huntovou dlouhou přihrávkou, ale Kitson byl u míče dříve a zakončoval do prázdné brány. V 55. minutě dostal domácí zpět do vedení obránce Hreidarsson, který si naběhl na Distinův centr a z osmi metrů hlavou zamířil přesně. Reading měl ještě jednu šanci na vyrovnání – v 66. minutě Nicky Shorey kopal penaltu. James ale napravil své předchozí zaváhání a anglického obránce vychytal. O chvíli později si Mwaruwari obešel soupeřovu obranu i brankáře a zkompletoval hattrick. Na 5:2 zvyšoval Kranjčar hlavou po Davisově centru. Deset minut před koncem utkání Shane Long snížil na 5:3, ale třígólové vedení vrátil Portsmouthu téměř okamžitě Davis. Desátou branku zápasu vstřelil v nastaveném čase z pokutového kopu domácí Muntari. Nakonec se gólu dočkal i Shorey, čtvrtou trefou hostí stanovil konečný výsledek.

Autor: Tomáš Bělonožník

Komentáře (10)

Přidat komentář
HOST*bary72

Mírná výhoda domácího hřiště a lepšího postavení v tabulce favorizuje Portsmouth. Tip 3:1.

Reagovat
HOST*Devil

S tim souhlasim . Portsmouth doma umi .

Reagovat
smazaný uživatel

skoda ze sem to nevidel...

Reagovat
Slejdy

to musel byt match jak víno

Reagovat
HOST*

parada souhlasím škoda že jsem neviděl

Reagovat
M11

male peklo asi

Reagovat
HOST*

Reagovat
HOST*

rofl..

Reagovat
HOST*bary72

Nejzajímavější zápas z víkendové nabídky po celé Evropě, 11 branek, to se jentak nevidí!!!!!!!!!! To by chtěl bejt člověk u toho, sakra.

Reagovat
HOST*david

byl to vynikajici match...je tu nejaky fanousek pompey?jestli jo tak napiste na icq 246248661!go pompey go

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele