36. kolo
27.04.2008 14:30 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Blackburn vyloupil Fratton Park

Ani střídající Milan Baroš nepomohl Portsmouthu vyrovnat zápas s Blackburnem. Jeho kolega Defoe spálil mnoho šancí, a proto mohl v 74. minutě rozhodnout o vítězi hostující snajpr Roque Santa Cruz. Rovers jsou tak opět o krok blíže pohárovým příčkám.

Úvod utkání se nesl spíše v duchu snahy o vyprodukování geniální konečné přihrávky, což té či oné straně do puntíku nevycházelo. Až v 10. minutě se konečně odhodlal Muntari vystřelit z dálky. Jeho tvrdá rána si však cestu k brance Ashdowna nenašla. Tentýž hráč o sedm minut později po rohu střílel z hranice pokutového území jen do spoluhráčových zad. A Pompeys pokračovali v aktivnější hře, jejich kombinace však neustále přinejlepším končily rohovým kopem. Ojedinělou šanci hostů měl na konci 25. minuty hlavičkující Pedersen. Ve 35. minutě poslal dopředu lahodným centrem Johnson Defoea, ten zakončoval sice přesně, ale rozhodčí jeho gól pro neexistující ofsajd neuznal.

Anglický forvard ve službách Portsmouthu si pak málem spravil chuť ve 39. minutě, když pronikl na střed a těsně za hranicí pokutového území vypálil těsně vedle. Od té chvíle zápas nabral na obrátkách. Nejprve měl v koncovce smůlu opět Defoe, když po šťastném přistrčení Utaky na rohu velkého vápna střílel křížem k protější tyči, ale nepřesně. Z protiútoku zase prověřil pozornost Ashdowna Roberts.

Do druhého dějství vstoupili tentokráte aktivněji hosté a v 50. minutě měl na hlavě po centru Bentleyho vedení Nelsen, zacílil ale nad. O sedm minut později přišla takřka totožná akce se stejným obsazením, která se od té předešlé lišila akorát tím, že se tentokráte musel vyznamenat proti Nelsenově hlavičce Ashdown. V minutě 62. nedosáhl na centr Defoea Kanu. Pompeys pokračovali ve zvýšené aktivitě vpředu, jenže když nejprve na Kranjčarův centr nedosáhl ani Defoe, ani Muntari a pak se neujal ani následný pokus samotného Chorvata, udeřil Blackburn. Pedersen našel skulinku mezi obránci soupeře, aby našel na hranici pokutového území Robertse, jenž v tísni poslal do běhu Santa Cruzovi výtečně načasovanou přihrávku a nejlepší střelec Rovers v této sezoně se nemýlil.

Ve snaze podpořit ofenzivu svého mužstva sáhl Harry Redknapp k poslání Milana Baroše na hřiště, přičemž stáhl ze hry záložníka Muntariho. Stalo se tak 12 minut před koncem normální hrací doby. Ale byl to Blackburn, kdo byl nejprve blíže gólu. Roberts se prosmýkl po levé straně pokutového území ke střele z velkého úhlu, kterou úspěšně zlikvidoval Ashdown. V 83. minutě našel Johnson ve vápně skákavou přihrávkou Defoea, jenž z první namířil balon pánu Bohu do oken. Následně se při vzájemné srážce zranil stoper Rovers Samba, jehož nahradil Ooijer. Nevídaná situace se pak odehrála před brankou hostí, když si úplně u brankové čáry troufl Friedel na dotírajícího Baroše udělat kličku a málem z toho byl gól. Friedel nakonec s problémy uklidil míč za autovou čáru. A když se do míče na hranici pokutového území opřel levačkou Johnson a také nemířil přesně, bylo o osudu utkání rozhodnuto.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (4)

Přidat komentář
Devil

Blackburn vyloupi Fratton Park...1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Také věřím, že Blackburn Rovers zabodují. Tip 2:2.

Reagovat
smazaný uživatel

tezly zapas 0 0 popey sou doma negolovy

Reagovat
smazaný uživatel

Dobře Blackburn Rovers !!! Opět se trefil Roque Santa Cruz !

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele