19. kolo
26.12.2007 20:45 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Arsenal definitivně sesazen z čela

Arsenal po nervy drásajícím souboji s Portsmouthem nakonec přichází o první příčku. Ani jemu ani Pompeys se za celých devadesát minut nepovedlo vstřelit gól a zápas tak skončil bezbrankovou remízou. Pravděpodobně po právu, jelikož si obě strany připsaly identický počet střel na bránu, nebylo jich ani celkově i s těmi nepřesnými málo, jen ta koncovka zklamala oba dva týmy.

Do utkání vstoupili mírně aktivněji hosté, když v 6. minutě pronikl po pravé straně Eboue, ale vysoko přestřelil. O tom, že jeho koncovka není zrovna světová, jsme se mohli přesvědčit i o pár minut později, to zase mířil přímo do Jamese. V 18. minutě se ale o slovo přihlásili i domácí a to hned s největší šancí první půle. Muntari našel Diopa, jenž potáhl míč do střelecké pozice a nepříjemnou střelou vybídl Almuniu k famóznímu zákroku. V minutě 28. zase Muntari, tentokráte tvořil s Krančjarem, jehož následná střela při zemi letěla těsně mimo. Ve 37. minutě se pro změnu děly věci na druhé straně, když James pohledným zákrokem likvidoval dobře umístěnou střelu Rosického. Touto možností českého špílmachra končí přehled zajímavých momentů první půle.

Přehled interesantních okamžiků druhého dějství začínáme až v 75. minutě dokonalou bombou. Kanu vyslal parádně nejlepšího střelce domácích Benjaniho, kterému však znemožnil včasným vyběhnutím ve spolupráci s Clichy zakončit Almunia. Závěrečné minutky však už se odehrávaly dokonale v režii Arsenalu. Nejprve gólový hrdina ze zápasu s Chelsea Gallas střílel ve výtečné šanci moc vysoko a posléze v nastavení našel střídající Bendtner ve skvělé střelecké pozici Rosického, ten však ani tentokrát na Jamese nevyzrál, z hranice penalty o pár decimetrů minul branku.

Arsenal tak získal jen bod a v tabulce před sebe pustil Manchester United. Portsmouth je sedmý.

Autor: Tomáš Daníček / soccernet.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
Pharrell

kdyz tam uspeli i Spurs,tak mi to dokazem taky!

Reagovat
Devil

Budu se modlit at Pompey doma urve aspon 1 bod! Ale tip.-1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Největší tahák povánočního kola ! Portsmouth se na Kanonýrskou legii přímo třese. Ale Arsenal má ve všech navrch, takže tam body nenechá, tip 1:2.

Reagovat
smazaný uživatel

ty woe Roso! Ta šance v poslední minutě!!! Moh' rozhodnout zápas...

Reagovat
Devil

Jooooooooooo uz jsme zase prvniiiiiiiii !!!!!!! Glory Glory Man. United .....

Reagovat
Pharrell

doufam,ze ne na dlouho

Reagovat
Devil

Stačí tak do zaří

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to už jste prošvihli Pochybuju že United prohrajou s WHU, ale někde body ztratit musí...a Arsenal toho využije

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele