33. kolo
05.04.2008 16:00 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Straky se zvedají, Reading smetly v poměru 3:0

Newcastle pokračuje ve zlepšených výkonech. Po jednoznačném vítězství nad Tottenhamem urval tři body i v následujícím kole, na domácím hřišti proti Readingu. Za domácí skórovali hned všichni tři elitní útočníci – Owen, Viduka a Martins.

Straky Reading za celý zápas prakticky k ničemu nepustily. Diktovaly tempo hry a hned z první větší šance otevřely skóre. Ve 20. minutě si zpracoval Martins uprostřed pokutového území Readingu míč od Butta, zmátl Bikeyho a elegantně poslal svůj tým do vedení. Newcastle se potom přihlásil o slovo zase až ve 38. minutě, když Barton centroval, Viduka pustil míč na Owena, který z necelých 5 metrů zamířil vedle. Někdejší opora anglické reprezentace si ovšem spravila chuť ještě v tomtéž poločase. Těsně před jeho koncem rozehrával Beye volný kop z pravé strany, našel Owena, který z otočky bez přípravy trefil plachtící míč podobně jako David Platt proti Belgii na MS 1990 v Itálii – 2:0.

No a na začátku druhého dějství dílo dokonal třetí forvard do party Mark Viduka. V 56. minutě si naběhl na centr Beyeho, jenž pronikl jako tradičně podél pravé postranní čáry, a snadno rozvlnil síť za zády bezmocného Hahnemanna. Od té doby Newcastle kontroloval hru a měl ještě jednu velkou šanci. Duffovu excelentní střelu však Hahnemann vychytal. Tato akce irského technika se datuje do 85. minuty tohoto jednostranného klání, a tudíž je pochopitelné, že už další zajímavý okamžik nepřišel a Straky pohodlně tento duel uhrály na vítězství.

Autor: Tomáš Daníček / eurosport.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
Devil

Tak doufam,ze se Newcastle uz na dobro vzpamatoval a potvrdi to doma dalsi vyhrou.tip.-2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1

Reagovat
smazaný uživatel

Newcastle jsou už z nejhoršího venku a dokonce se v minulém kole na White Hart Line i rozstříleli a budou v tom chtět pokračovat. Reading se bude snažit, ale to bude asi tak všechno. Tip 2:0.

Reagovat
Devil

Vyborne!!! Jen tak dal .

Reagovat
smazaný uživatel

Straky potvrdily, že je krize pryč.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele