12. kolo
03.11.2007 16:00 CET
1 : 4
(1:3)

Reportáž

Newcastle United - Portsmouth FC 1:4

Takový začátek prvního poločasu určitě nečekal ani největší snílek hostujícího týmu. Už po jedenácti odehraných minutách hry totiž svítil na tabuli stav 3:0 pro Portsmouth a schylovalo se k velkému debaklu. Ovšem Newcastle dokázal rychle snížit a udělat z utkání alespoň vyrovnaný souboj, ve kterém však podlehl 1:4.

Většina domácích fanoušků zřejmě jen nevěřícně kroutila hlavou, když viděla, co jejich oblíbenci na hřišti předvádějí. Přesto první vážnější šanci měl právě Newcastle. Nenápadnou dělovku Smithe z velké vzdálenosti tečoval ještě jeden z hostujících obránců a James měl co dělat, aby jeho střelu vyrazil alespoň na roh. O poznání úspěšnější byl v 8. minutě Pamarot, který napřáhl zhruba z 25 metrů a trefil nádherně Harperovu šibenici. Neuběhla ani minuta a anglický gólman Magpies lovil míč ze své sítě podruhé. Velké chyby Cacapy dokázal využít prozatím nejlepší kanonýr Premier league Benjani Mwaruwari. Brazilský stoper ve službách Newcastlu podruhé zaváhal za pár okamžiků a opět z toho byl gól v síti Harpera, který dal do prázdné brány John Utaka.

Snížení přišlo v 16. minutě, kdy střelu Owena vyrazil James pouze ke svému spoluhráči Cambellovi, jenž si ji omylem sklepl do odkryté brány. Tentýž hráč byl ještě v prvním poločase velmi blízko své třetí letošní brance, ale jeho střelu z úhlu vyrazil skvěle chytající David James. Druhá polovina první půle byla o velmi vyrovnaném fotbalu bez výraznějších šancí a s několika zbytečnými fauly.

Všichni očekávali, že domácí fotbalisté dostanou Portsmouth ve druhém poločase pod tlak, ovšem vše nakonec bylo úplně jinak. Straky si vypracovaly jen minimum nadějných příležitostí, navíc jejich využití zůstalo nulové. Vyjímala se snad jen technická střela Owena z hranice šestnáctky. Ta však skončila rovnou v náruči gólmana Jamese. Tři body pro hosty pojistil v 71. minutě vlastní gól Taylora, jenž si míč do vlastní brány srazil po přímém kopu Kranjčara.

Autor: Tomáš Honajzer

Komentáře (6)

Přidat komentář
HOST*bary72

Bude to napínavý, ale věřím domácím, Portsmouth má celkem formu, nic není ale nekonečný. Tip 2:1.

Reagovat
HOST*Devil

Mam taky ten dojem ! 2:1

Reagovat
HOST*fanpompey

hosi dekuju play u pompey

Reagovat
HOST*fanpompey

zacina me novy web pro priznivce pompey http://www.pompey.tym.cz/

Reagovat
HOST*bary72

Na co hosté sáhli, to jim vyšlo. Pak se můžou Straky snažit sebevíc a ...., zkrátka neměli svůj den !

Reagovat
HOST*fanpompey

dit oni nemaji svuj den kazde utkani:)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele