31. kolo
22.03.2008 16:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Newcastle porazil Fulham

Konečně! Newcastle pod Kevinem Keeganem poprvé vyhrál a udělal důležitý krok k záchraně. Fulham tak i po tomto kole zůstává na předposledním místě. Dnešní výhru 2:0 zařídili útočníci Viduka s Owenem.

Newcastle začal skvěle. Od začátku se hnal do útoku a to se mu nakonec vyplatilo. Nedůrazná obrana Fulhamu dala dostatek volnosti Marku Vidukovi, ten si po přihrávce zpracoval míč a levačkou zamířil přesně k tyči. Domácí fotbalisté byli i nadále aktivnější a toužili své vedení ještě zvýšit. Jenže na mokrém trávníku se nedokázali dostat k zakončení. Až v 18. minutě znovu nebezpečně hlavičkoval Mark Viduka.

Fulham pak sice na chvíli dostal domácí fotbalisty pod tlak, ale z rychlého brejku málem inkasoval. Hostující obraně utekl Martins a jeho střelu z úhlu vyrážel až Keller. Moc nechybělo a Danny Murphy si málem v 29. minutě vstřelil vlastní gól. "Úspěšný" ale nebyl a uchoval tak svému týmu naději na dobrý výsledek. Druhý gól Newcastlu měl na hlavě Michael Owen. V zakončení ovšem selhal a jeho slabý pokus lapil bez větších potíží Keller. Z velké vzdálenosti to zkoušel hostující Jimmy Bullard, nemířil ale vůbec přesně.

V 55. minutě se po rychlém protiútoku dostal k zakončení Martins. Z rohu pokutového území ale přestřelil. Mnohem blíže gólu byl o tři minuty později Joye Barton. Jeho střela z 20 metrů letěla jen těsně vedle pravé tyče Kellerovy brány. Fulham se sice snažil s nepříznivým stavem něco udělat, ale na obranu Newcastlu nic vymyslet nedokázal.

Naopak ke střele se dostal Geremi. Jeho rána sice Kellerovi z náruče vyskočila, americký gólman ale míč nakonec lapil. Naději hostům vzal definitivně až v 83. minutě Michael Owen, který hlavou změnil směr Geremiho centru a zvýšil vedení. Cottagers byli v útoku bezmocní, a proto zaslouženě zvítězili domácí Straky.

Autor: Tomáš Honajzer

Komentáře (5)

Přidat komentář
Devil

Pro oba dva kluby moc dulezitej zapas . Moc preju Newcastle tu dlouho ocekavanou vyhru,ale Fulhamu jde taky o hodne,takze pro Newcastle to bude tvrdej orisek . tip.2:1 Newcastle !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

tu vidim na remizu

Reagovat
smazaný uživatel

Tak uvidíme, jestli se už Straky zvednou, v minlém kole konečně po dlouhé době bodovaly. Fulham se už pomalu může smiřovat s neblahým oseudem v podobě sestupu, ale ani v této situaci se v Anglii nic nevypouští. Tip 2:1.

Reagovat
Devil

No konecne!!!! Jooo!

Reagovat
smazaný uživatel

Tako konečně Strakám vyšlo !!! Ale, že se načekali na plný bodový zisk !!! Uvidímke, jestli to tak půjde dál. Jinak Fulham si do sestupové rakve zasekl další hřebíček.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele