28. kolo
01.03.2008 16:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Newacstle opět nevyhrál, vyzrál na něj Blackburn

Trápící se Newcastle byl velmi blízko úspěchu, jinými slovy řečeno – alespoň bodu z utkání s Blackburnem. Čáru přes rozpočet mu však udělala nečekaná trefa mladíka Derbyshirea z poslední minuty.

Na St. James' Parku se nehrál po celý zápas nijak záživný fotbal. Blackburn sice přijel s cílem vyhrát, ale nijak rázně za jeho naplněním nešel. Newcastle se sice snažil a hrál lépe než v posledních zápasech, ale nebylo mu to nic platné. V 10. minutě měl na hlavě neskutečnou příležitost k otevření skóre Smith, když ho svým centrem našel na bližší tyči Milner, bývalý hráč Manchesteru United však mířil trestuhodně vedle! O dvanáct minut později pak vedl útok po pravé straně Owen, jeho centr na Smithe byl sice ztečován, ale jen k volnému Duffovi, který v jasné příležitosti střílel do bloku v osobě stopera Ooijera.

Největší šanci první půle pak spálil Owen. To když se ve 35. minutě zjevil sám před Friedelem, obhodil si ho, ale pak levačkou neskóroval. V nastavení prvního poločasu pak ještě poprvé zahrozili hosté prostřednictvím hlavičky Ooijera, na kterou si ovšem počíhal Harper, zaskakující za zraněnou jedničku Shaye Givena.

Druhé dějství započala šance z 52. minuty, kterou promarnil Santa Cruz střelou nad bránu. Pak se ale o iniciativu přihlásila opět domácí strana. Jenže koncovka Strak byla v tomto utkání opravdu na úrovni amatérského klubu, což potvrdil v 55. minutě vedle mířící Smith. Vůbec poprvé musel Friedel zasahovat vlastně až v 63. minutě, zato musel ale řešit velmi zapeklitý případ, řítil se na něj totiž samotný Michael Owen, opět všem utekl! Diváci na St.Andrews si tak připomněli staré dobré Owenovy časy z Liverpoolu, jenže zklamalo je zakončení. Nebylo sice vůbec špatné, ale nerozehřátý Friedel vytáhl ze svého arzenálu zákroků jeden z těch nejpovedenějších.

Minutu před koncem zápasu se strhlo drama! Nejprve Faye nadvakrát zaskočil za Harpera, když zablokoval možná gólové střely Derbyshirea a Santa Cruze během jedné minuty. Pak už to ale nezvládl a Derbyshire o 60 vteřin později rozhodl o osudu utkání. Narozdíl od Owena totiž tváří v tvář soupeřově gólmanovi uspěl poté, co ho krásně nastartoval Bentley. Tento duel tak skončil možná trochu nezaslouženou výhrou Rovers, ale co naplat? Kevin Keegan si zase minimálně jedno kolo na svoje první vítězství bude muset počkat.

Autor: Tomáš Daníček / eurosport.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
Devil

Tak kluci jedni cernobili , porazte Blackburn a vzdalte se od sespupovych pricek nebo bude zle ! Newcastle slapem !!!!!!!!!!!!!! Go Go !! tip.- 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Tak copak nám převede Newcastle v tomto zápase. Další prohra by už byla na vhození ručníku do ringu. Blackburn je oproti nim v daleko větší herní pohodě. Tip 2:2.

Reagovat
smazaný uživatel

Blackburn zvítězí.

Reagovat
smazaný uživatel

1 po poločase, ve druhém opět chyby a remízka

Reagovat
Devil

Kurvaaa!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Vypadá to, že Newcastle už nezná vic jiného, než ztrácet body jak na běžícím pásu. Je to už opravdu hodně zvláštní, atmosférav v klubu houstne, záchranářské boje začínají být akutní. Blackburn si naopak polepšil a obsazuje, pro něj určitě, lichotivou pozici v tabulkce. Rozhodně jsou Rovers zatím příjemný překvapením probíhající sezóny.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele