24. kolo
29.01.2008 20:45 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Middlesbrough FC - Wigan Athletic 1:0

Middlesbrough v záchranářském souboji porazilo Wigan a vzdálilo se od sestupových bod. Na osmnáctou příčku majínyní svěřenci Garetha Southgatea k dobru pět bodů.

Domácí se od úvodního hvizdu zakousli do svého soupeře a několikrát marně sahali po úvodní brance. V první šanci pálil nepřesně Aliadiere, jeho útočný druh Tuncay potom ve výborné pozici nastřelil pouze Kirklanda. Skvěle načasovaným obranným zákrokem se poté blýskl Scharner, Aliadiere díky němu přišel o jistý gól. V 15. minutě centroval Aliadiere a Tuncay střílel mimo. Vysvobození a zasloužené odměny se domácí dočkali v 19. minutě. To si na dlouhý pas naběhl Aliadiere a neomylně poslal míč do sítě - 1:0.

Pro Wigan mohlo být ještě hůře, Tuncay však ránu Downinga tečoval tak nešťastně, že ta skončila mimo. Latics byli v útoku bezzubí, v jejich největší příležitosti v prvních třiceti minutách střílel Bent, při likvidaci jeho pokusu se Schwarzer ani nezapotil. Ve 34. minutě přišla pro domácí pohroma, když si Tuncay poranil stehenní sval a na hřišti se místo něho objevil rekonvalescent Mido. Middlesbrough nepřestávalo tlačit, těčku za první půlí udělal napřesná střela Mida a hlavička Wheatera, jenž po trestném kopu Downinga mířil nad.

Ani po změně stran se obraz hry příliš nezměnil. Pozornost na sebe strhával především Mido, ani jedna z jeho dvou šancí se však neujala. Wigan hrozil po standardních situací, jeho největší příležitost pak měl Heskey. Ten se společně s několika spoluhráči zřejmě již radoval ze vstřelené branky, Schwarzer ale vytáhl vynikající zákrok a uchránil tak svému týmu zasloužené vítězství.

Autor: Tomáš Pavlík / soccernet.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
Devil

Boro si upevni pozici v PL na pristi sezonu !tip.-2:1

Reagovat
smazaný uživatel

tip 0 0

Reagovat
smazaný uživatel

Boro to zvládnou. Tip 1:0.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele