18. kolo
22.12.2007 16:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Aspiranti na sestup plichtili

Napínavý souboj do posledních vteřin byl k vidění na londýnském Craven Cottage, kde Fulham hostil Wigan. Od duelu dvou mužstev namočených více či méně do sestupových vod se neočekávala moc atraktivní podívaná, ale jak se ukázalo, byla to chybná domněnka. Po prvním dějství plném šancí, ale ne gólů, přišla naopak nepříliš záživná druhá půle s jedním gólem na každé straně.

Do utkání vstoupily oba týmy s obrovskou chutí a vervou a už od prvních minut bylo patrné, že nebudou hrát na remízu. Nejprve se předvedl ve vynikajícím světle domácí Fulham. V 7. minutě odkopával z malého vápna hlavičku Bocanegry Landzaat a o minutu později změnil směr Bouazzova centru na poslední chvíli před dotírajícím Daviesem golman Kirkland. V 10. minutě o sobě dali vědět i hosté, když dlouhý aut Wiganu ještě chytře prodloužil Valencia na lépe postaveného Browna, ten však poslal míč akorát tak pánu Bohu do oken. Potom přišla oddechová patnáctiminutovka, kterou ukončila až šance Kamary po centru Daviese z volného kopu, kdy senegalský forvard mířil jen do tyče. A o minutu později pálil Konchesky neskutečně z necelých čtyřiceti metrů do břevna.

Přehled klíčových okamžiků druhého dějství otevírají hned oba góly. Nejprve se v 70. minutě po rohu dostal míč vysoko nad hlavy všech borců v pokutovém území Fulhamu, pak si pro něj nejvýše vyskočil Bramble, sklepl ho poblíž Benta, jenž včas zareagoval a uklidil balon do sítě – 1:0 pro hosty a Craven Cottage ztichl. Ovšem už v minutě 78. přišlo vyrovnání, jelikož se Dempsey postavil do Kamarovy střely a jen tak bez přípravy posunul balon na jisto za Kirklandova záda. Do konce zápasu se trochu překvapivě snažili dobýt vítězství hlavně hosté. Nejprve v 79. minutě šel sám na golmana Sibierski, ale na Niemiho nevyzrál a pak až dvě minuty před koncem řádné hrací doby hlavičkový pokus téhož hráče okusil tvrdost břevna branky Fulhamu. Utkání tak skončilo asi zaslouženou remízou 1:1 a situace na spodku tabulky se tak nikterak nezměnila – Wigan stále předposlední a Fulham zůstal sedmnáctý, tedy kousek od sestupového pásma.

Autor: Tomáš Daníček / eurosport.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
Devil

Pro oba kluby kazdej bod dobrej!Tip.-2:2

Reagovat
smazaný uživatel

Bude to boj z ktereho vyjdou vitezne domaci ! Tip- 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Tady jde o sestupové pozice, Fulham má lepší předpoklady to zvládnout. Tip 1:0.

Reagovat
smazaný uživatel

Teď jsem se dozvěděl o odvolání trenéra Sancheze od kormidla Fulhamu. Takže měním tip, 0:0.

Reagovat
smazaný uživatel

Yeah. Latics přivezli další cenný bodík..Já věřím, že Steve je ten pravý muž, pro naši záchranu. Jen bych doplnil přes vánoce hroznou obranu nějakou osobností..Co třeba Woodgate nebo Lucas Neill??

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele