18. kolo
22.12.2007 16:00 CET
3 : 0
(0:0)

Reportáž

Bolton Wanderers - Birmingham City 3:0

I v tomto zápase se potvrdila důležitost kanonýra Nicolase Anelky pro Bolton. Francouzský reprezentant totiž dvěma góly potopil zvedající se Blues a zásluhou ještě El-Hadjiho Dioufa roznesli Wanderers hosty z Birminghamu celkem jasně 3:0.

Stačilo málo a už v první minutě se mohli domácí fotbalisté radovat ze vstřeleného gólu. Přímý kop Ivana Campa z hranice pokutového území se štěstím lapil brankář Taylor. Zanedlouho se před hostující brankou opět děly zajímavé věci. Odražený míč napálil Anelka, ale nedokázal zamířit přesně. Aktivní Danny Guthrie, který je v Boltonu na hostování z Liverpoolu, měl jednu z největší příležitostí svého týmu prvního poločasu. Nepovedená hlavička stopera Birminghamu Kellyho se dostala právě k anglickému záložníkovi, který střelou z dvaceti metrů nemile vylekal gólmana Taylora. Wanderers byli jasně lepším týmem, dokázali si vytvořit řadu šancí, ovšem v první půli pokaždé selhali v koncovce.

Trotters se sice dlouhou dobu nemohli prosadit, avšak ke konci zápasu "popravili" svého soupeře smrtícím tlakem. Skóre otevřel až v 72. minutě útočník Diouf, který se prosadil z otočky po Anelkově přihrávce. Za šest minut rozhodl v podstatě o vítězi kdo jiný než kanonýr Anelka. Jeho střelu z ostrého úhlu už Taylor zastavit nedokázal. Tentýž hráč dokonce zvýšil na 3:0. Nolanova přihrávka doletěla až k zkušenému Francouzovi, který už neměl problém dopravit míč do sítě.

Autor: Tomáš Honajzer

Komentáře (3)

Přidat komentář
Devil

Tip 1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Zde bude delba bodu ! Tip-1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Bezsprostřední souboj o postavení v tabulce. Přál bych to Birminghamu, ale reálná je remíza. Tip 1:1.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele