10. kolo
20.10.2007 16:00 CET
4 : 2
(3:0)

Reportáž

Blackburn Rovers - Reading FC 4:2

Velké gólové hody a tudíž atraktivní podívaná byla k vidění na Ewood Parku, kde se domácí Blackburn střetl s Readingem. Rovers o všem rozhodli už v prvním poločase, při odchodu do kabin už totiž vedli 3:0.

Přehlídku pěkných fotbalových momentů začal v 10. minutě Samba, který po přistrčení McCarthyho pořádně protáhl Hahnemanna. Chvilku nato se po pěkné kombinaci s McCarthym dostal do koncovky tentokrát Bentley, i jeho však americký golman vychytal. Ten ovšem nemohl odolávat neustále a jakoby bez obrany sám musel likvidovat šance soupeře. Poprvé inkasoval již v 17. minutě, kdy centr Emertona ještě Santa Cruz sklepl McCarthymu, jenž se z voleje zblízka nemýlil. O pět minut později zužitkoval pěkný pas Dunna krásnou střelou Santa Cruz v další branku. A aby toho nebylo málo, přidali Rovers raději ještě další gól. Bentleyho centr zprava do vápna byl odhlavičkován vně pokutového území, kde napřáhl Tugay a z dobrých 25 metrů propálil překrásně Hahnemanna. Po pětačtyřiceti minutách tak byl stav všeříkající – 3:0.

Do druhé půle z pochopitelných důvodů vstoupili aktivně hosté a do 75. minuty si vytvořili tři velice dobré příležitosti, které však nebyly využity. Nejprve se Lita vrhnul po střele Kitsona a tečoval ji velice nepříjemně pro Friedela, který se však prezentoval pěkným zákrokem po své pravici. Potom se při standardce dostal k hlavičce Duberry, ale Friedel opět podržel svůj tým. A třetí možnost vznikla při rohu z levé strany, kdy Hunt nedokázal dopravit centr Sonka do branky. První branku nakonec Reading vstřelil až příliš pozdě – v 80. minutě. Na přední tyči se po rohu prosadil k hlavičce Doyle a vykřesal jiskřičku naděje pro Reading. Jenomže ta hned vyhasla, když se v pokutovém území provinil faulem na střídajícím Derbyshirovi hostující Sonko a McCarthy s přehledem proměnil penaltu. Definitivní podobu výsledku dodala ještě branka Doyla z poslední minuty opět po rohu.

Blackburn si tak zaslouženě poradil s Readingem, který zaspal úvod a pak už se nezvládl vrátit do zápasu, poměrem 4:2.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (3)

Přidat komentář
HOST*Devil

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

3-0 pre domacich

Reagovat
HOST*bary72

Domácí jsou jasný favorit. Vídím to jako Devil - 3:1.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele