37. kolo
03.05.2008 16:00 CET
3 : 1
(1:1)

Reportáž

Beranům došly síly až moc brzy

Rams šokovali Ewood Park brzkým gólem, pak už se ale vše odvíjelo podle předepsaných not. Rovers ještě do poločasu odpověděli a v druhé půli otočili. Překvapení se tak nekonalo, Blackburn přehrál Derby 3:1.

Už od začátku se toto střetnutí odvíjelo v duchu pěkné hry i ze strany jasně sestupujícího Derby, které se avšak přeci jen v úvodu často uchylovalo k tradičním nakopávaným míčům. Berani se dokonce poměrně brzy senzačně ujali i vedení, ale nepředbíhejme. Nejprve diváky zaujal přímý kop Bentleyho ze 4. minuty, kdy ex-Kanonýr střílel přímo do Carrolla, nebo pokusy Pedersena na jedné straně a Millera na straně druhé. Pak už přišla 19. minuta a onen šok pro domácí fanoušky. Gólová akce se zrodila vlastně z ničeho nic. Dlouhý nákop Carrolla pořádně neodhadla obrana domácích, za níž si zaběhl Miller a chladnokrevně překonal Friedela.

Rovers si vypracovali první opravdu pořádnou šanci na vyrovnání až poté, co uběhla půl hodina hry. Bentley na hranici velkého vápna parádně vystřelil, hbitý a pozorný Carroll však jeho povedený pokus vytáhl konečky prstů nad břevno. O deset minut později zahrozilo nečekaně Derby, když se míč náhodně odrazil k Earnshawovi, stojícímu zhruba 10 metrů od branky, jehož pokus však výtečně zablokoval Nelsen. Závěr poločasu se ještě odehrával ve znamení úmorného tlaku domácích. Ve 45. minutě nejprve Robertsovu hlavičku zblokoval někdo ze soupeřů vedle, poté zase střela Pedersena neprošla na branku. Přesto se ještě Blackburn dočkal vyrovnání v této pětačtyřicetiminutovce, respektive v jejím nastavení. Pedersena sice ještě Carroll vychytal, duchapřítomný a také do této doby neviditelný Santa Cruz však okamžitě dorazil míč tam, kam z jeho úhlu pohledu patří, čili do branky soupeře.

Blackburn okamžitě po změně stran uklidnil gól Jasona Robertse po dvou hrubých chybách hostujících obránců při snaze osvobodit se. Stalo se tak ve 48. minutě. Tentýž útočník Rovers pak po citlivé přihrávce Santa Cruze zkusil docílit branky nůžkami, jenže v gólové radosti mu zabránil efektní a také efektivní skok Roye Carrolla. Poté outsider jako by odpadal, a tak se stalo, že Roberts ve snaze dostat se k dlouhému výkopu Friedela snadno odtlačil od balonu hor masa Moorea a mohl protáhnout Carrolla, jenž se ale blýskl vskutku bezchybnou reakcí na povedený pokus Robertse bez přípravy. O 60 vteřin později, v 69. minutě, byl k vidění tentýž souboj - ve stejném obsazení a se stejným výsledkem, Carroll opět úspěšný.

Mátožné Derby definitivně skopl na kolena úder Santa Cruze, již druhý v tomto utkání a celkem 19. v sezoně. O tuto branku se výraznou měrou zasloužil i Bentley, jenž si našel místo u pravé lajny k centru a ideálně vyzval Santa Cruze ke skórování. Derby už nenašlo síly na odpověď.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

tak tenhle zapas nenei co resit 5 1

Reagovat
Devil

Tady je asi jasno. 3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ani v Ewood Parku si nemůžeme dělat velké ambice, jedeme tam odehrát předposlední zápas v této sezóně, takže si už jen můžeme přát, ať to není velký debakl. Domácí Rovers šlapou, mají vynikající útočnou vozbu a naše obrana není z nejpevnějších. Doufám, že jim to pěkně znepříjemníme a že se alespoň prosadíme gólově. Raději už netipuju. DERBY COUNTY !!!!!!!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

DERBY COUNTY !!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele