27. kolo
24.02.2008 16:00 CET
4 : 1
(1:0)

Reportáž

Blackburn Rovers - Bolton Wanderers 4:1

Blackburn nedovolil v zápase s Boltonem žádné překvapení a zaslouženě vyhrál 4:1.

Oba týmy vstoupily do utkání velmi ofenzivně. Už po pár vteřinách se ke střele dostal domácí McCarthy, ale jeho ránu z dvaceti metrů Jaaskelainem vyrazil. Na druhé straně se v 9. minutě po dlouhém autu Campa dostal k hlavičce Davies, jenž lehce přiťukl na Dioufa, jeho tvrdá rána z voleje sice Fridelovi nadělala problémy, ovšem v bráně neskončila.

Ve 24. minutě ale Steinsson zaháčkoval v pokutovém území nabíhajícího Davida Dunna, který se ihned skácel k zemi a rozhodčí Mark Clattenburg nařídil penaltu. Tu proměnil reprezentant JAR Benni McCarthy. Bolton byl blízko vyrovnání pět minut před přestávkou. Nepovedené hlavičky obránce Samby se zmocnil Diouf, toho však vychytal skvělým zákrokem opět Friedel. Míč se dostal k hostujícímu Nolanovi, ale anglický záložník trefil pouze břevno.

Naopak nechybělo moc a Trotters mohli prohrávat už o dva góly. Po centru Dunna byl sice Roque Santa Cruze při tvrdém souboji střežen dvěma obránci, ale i přesto dokázal hlavičkovat. Jeho pokus letěl jen těsně vedle.

Manažer Megson poslal na hřiště pro druhou půli útočníka Rasiaka, tomu stačily pouhé tři minuty, aby vstřelil gól, jenže při přihrávce Campa stál v ofsajdu. Ovšem o pár okamžiků nato se Bolton už radoval z regulérní branky. Tvrdou ránou se prosadil Kevin Davies. Nebýt Brada Friedela, mohl Blackburn v dnešní utkání klidně prohrát, jelikož Wanderers se na začátku druhého poločase rozehráli k výbornému výkonu.

Nebezpečný byl především záložník a nejlepší střelec Kevin Nolan, který amerického gólmana pravidelně zaměstnával. Jenže v 67. minutě se Cahill dopustil v šestnácte dalšího faulu, a proto Blackburn dostal už podruhé výhodu penalty. Tvrdou ranou pod břevno se opět prosadil útočník McCarthy. Vedení nejprve pojistil přesnou hlavičkou David Bentley a v nastaveném čase také Gams Pedersen. Rovers tak slavili výhru 4:1.

Autor: Tomáš Honajzer

Komentáře (2)

Přidat komentář
Devil

Domaci vyhraji 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Očekávaný výsledek. Bolton je nevýrazný až běda.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele