9. kolo
07.10.2007 16:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Blackburn Rovers - Birmingham City 2:1

Blackburn hostil na svém hřišti nováčka z Birminghamu a nedopustil senzaci, celkem bez větších komplikací porazil svého soka 2:1 a posunul se tak už na šestou příčku.

Z velké části k vítězství Blackburnu napomohla brzká branka, kterou už po čtvrt hodině hry zaznamenal domácí útočník David Bentley. Fotbalista se zkušenostmi z Arsenalu přesnou střelou levačkou z hranice pokutového území otevřel skóre a rozjásal tak poprvé v utkání Ewood Park. Ve 31. minutě byl jeho parťák z útoku Roque Santa Cruz blízko navýšení náskoku Rovers, ale svatyni Birminghamu, kterou i v tomto utkání hájil Taylor, přepálil. A o osm minut později postrašil Taylora i střelou ze vzdálenosti asi patnácti metrů domácí stoper Samba, který tak potvrdil převahu Blackburnu v prvním poločase.

I druhá půle začala z pohledu domácích famózně. Poté, co Djourou srazil ve vápně k zemi Santa Cruze, totiž měli domácí fotbalisté příležitost kopat penaltu. Zodpovědnost na sebe vzal střídající McCarthy a nemýlil se – 2:0. Přestože v 68. minutě vrátil hosty do hry pěknou střelou do pravého horního růžku branky Blackburnu útočník Jerome, Rovers už si svůj náskok v poklidu pohlídali. Naopak v závěru ještě mohl definitivně rozhodnout pár Samba – McCarthy, ale ani jeden si nepočínali v koncovce ideálně. V závěru ještě publikum na Ewood Parku postrašil střídající Danns, jehož dorážku na poslední chvíli zablokoval obří stoper Blackburnu Samba.

Blackburn tak na domácí půdě porazil Birmingham 2:1 a částečně tak napravil své zaváhání v Poháru UEFA uprostřed týdne.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (2)

Přidat komentář
HOST*bary72

0:0.

Reagovat
HOST*Devil

Blackburn doma vyhraje ! 2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele