30. kolo
17.03.2008 21:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Birmingham City - Newcastle United 1:1

Newcastle znovu neukončil dlouhé čekání na výhru a z Birminghamu si veze pouze bod. Ten mu zajistil po změně stran Michael Owen.

V úvodu zápasu byli aktivnější domácí. McFaddenova tečovaná střela nejprve skončila mimo a po spolupráci Forrsella s McFaddenem selhal v zakončení Muamba. Následně zahrával dva rohové kopy McSheffrey. Po tom prvním střílel nepřesně Forssell, druhý zakončil nepřesnou hlavičkou Jaidi.

Newcastle se postupem času dostával do hry a ve 24. minutě pálil nad Owen. Ve 33. minutě přišla první branka. Z levé strany centroval Murphy, McFadden si odstavil Fayeho a následně s velkým přehledem překonal Harpera - 1:0.

Zápas skončil pro Larssona, ten byl po zákroku Butta dlouho ošetřován a i když dohrál první poločas, k tomu druhému již nenastoupil. Na hřiště místo něho naskočil Parnaby a ještě před jeho příchodem mohlo být vyrovnáno - v nastaveném čase první půle po centru z pravé strany zamířil na vlastní branku Kelly a mohl být rád, že míč směřoval přesně na brankáře Taylora, který nebezpečí zneškodnil.

Druhá půle patřila spíše Newcastlu. Jeho hráči se hnali za vyrovnáním a blízko byli v 50. minutě, Owena však skvělým zákrokem vychytal Taylor. O pět minut později si tito dva svůj souboj zopakovali a tentokráte se radoval hostující útočník. Střelu Martinse Taylor sice ještě dokázal vyrazit, rychlý Owen se však přes dva obránce dostal k dorážce a míč poslal takřka přesně k tyči - 1:1.

Newcastle měl v závěru více ze hry, častěji držel míč na kopačkách, ovšem chyběla mu finální přihrávka. Štěstí z dálky tak zkusil Martins, s jehož pokusem si poradil Taylor. Straky svou územní převahu zužitkovat nedokázaly, na druhé straně pak střelecké štěstí marně pokoušel Zarate a zápas tak nakonec skončil remízou.

Autor: Tomáš Pavlík / soccernet.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Přeji domácím, aby braly všechny 3 body !!! Newcastle je tragický, vypadá to, že mu už nepomůže ani svěcená voda. Tip 1:0.

Reagovat
Devil

Nevcastle musi aspon remizovat , aby se Birmingham nedostal pred ne . Jinak je to se strakama uz fakt v pr...tip.-1:1 Newcastle !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

tuším zlom.dvojka!

Reagovat
smazaný uživatel

máš recht....dal jsem 2....taky to cítím

Reagovat
Devil

Hmmm , polocas zase serem 1:0 . Kde byla obrana do .............

Reagovat
Devil

Ufff , tak nakonec Newcastle byl druhou pulku lepsi , a skoda ze Owen nedal gol kdyz byl v tvari tvar s Taylorem na malem vapne . . Nevadi , dobrej bod a ted se soustredit na predposledni Fulham .

Reagovat
smazaný uživatel

Birmingham City spíš ztratil než získal. Ale věřím, že se zachrání. Newcastle se konečně podařilo zastavit dlouhou sérii tragických výsledků. Tato remíza je pro ně vysvobozením a jsem zvědav co to s nimi do dalších zápasů udělá.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele