27. kolo
23.02.2008 13:45 CET
2 : 2
(1:0)

Reportáž

Birmingham City - Arsenal FC 2:2

Arsenal si zkomplikoval cestu za mistrovským titulem a na jeho marodku navíc přibyl další fotbalista. Kanonýři v Birminghamu přišli jak o dva body, tak o útočníka Eduarda.

Zápas nezačal vůbec dobře. Již ve třetí minutě obránce Martin Taylor ostře fauloval Eduarda a dostal červenou kartu. Chorvatský reprezentant celý incident odnesl zlomenou nohou a letošní sezona pro něho podle všeho skončila.

Birmingham se od úvodu soustředil na obranu a fotbalisté Arsenalu marně hledali klíč k neprostupné obraně. Z dálky zkoušel štěstí neúspěšně Fabregas, Adebayorovu střelu poté kryl Maik Taylor. Ve 28. minutě přišel pro Kanonýry druhý šok odpoledne. McFadden byl faulován za hranicí pokutového území, sám se ujal exekuce trestného kopu a poslal míč takřka přesně do šibenice. Almunia si na míč sice sáhl, v cestě do sítě mu ale zabránit nedokázal.

Arsenal zvýšil úsilí a po Fabregasově pasu neproměnil velkou příležitost Adebayor. Tožský útočník pamatuje daleko lepší první poločasy, v průběhu toho proti Birminghamu ještě po centru Hleba hlavičkoval mimo. Birmingham bránil jednobrankové vedení a v nastavení, které trvalo devět minut, mohl dokonce zvýšit. V 50. minutě první půle se po dlouhém pasu hnal sám na Almuniu McFadden, jehož naštěstí pro hosty doběhl Senderos a značně mu zkomplikoval zakončení.

Druhou půli začali hosté daleko lépe, než tu první a vyrovnání na sebe nenechalo dlouho čekat. V 50. minutě zahrával Fabregas rohový kop, Taylor prohrál vzdušný souboj s Adebayorem a hlavičku afrického fotbalisty posunul do sítě Walcott - 1:1. Byl to vůbec první gól Arsenalu od ledna 2007, který dal hráč anglické národnosti.

O pět minut později se skóre měnilo znovu a hosty tak příliš dlouho nemusela mrzet střela Fabregase do tyče z 58. minuty. Walcott v přečíslení tři na dva volil samostatné zakončení a po jeho střele se Arsenal dostal do vedení - 1:2.

Kanonýři měli i nadále míč častěji na kopačkách a několikrát mohli pojistit své vedení. Blízko k hattricku byl Walcott, v úniku dva na nikoho pak Adebayor místo přihrávky na nabíhajícího Bendtnera zvolil střelu, kterou Taylor vyškrábl na roh. Hosté čekali na závěrečný hvizd a nepřipouštěli si nějakou bodovou ztrátu, za což je stihl trest. V nastaveném čase Clichy nepochopitelně přenechal míč protihráči a svou hrubku "napravil" faulem v pokutovém území. K penaltě si stoupl McFadden a svou druhou brankou v utkání rozhodl o konečné dělbě bodů.

Autor: Tomáš Pavlík / soccernet.com

Komentáře (21)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Rudým ďáblům nešaháte ani po kotníky,ligu nevyhrajete,FA cup už jste prosrali a Ligu mistrů vyhraje MANCHESTER UNITED,takže Arsenal=žádná trofej...MANCHESTER UNITED=tripple a Ronaldo vyhraje ještě všechna ocenění čau NEkanonýři

Reagovat
smazaný uživatel

Ty máš v hlavě vzduch a ten ti to tam dost větrá

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
havrys99

výtečně

Reagovat
smazaný uživatel

nesahaji a proto vedou ligu co ty chytrej.MU nevyhryje nic protoze FA cup vyhraje chelsea a na LM MU muze zapomenout,na to jsou tam jiny tymy

Reagovat
havrys99

víš co di už se vycpat s tim svym Manchesterem........jako může Ronaldo získat ocenění když neumí přihrát......nevim jestli si ho viděl v utkání proti Spurs (1:1) jak ho na levé straně vymazal Alan Hutton......neni to nic jinýho než namachrovanej sólista.......neřikam že by ocenění měli získat borci od Kanonýrů, ale jestli něco dostane Ronaldo tak spravedlnost fakt neni...... a jestli si fakt trochu podpůrce Fair Play tak uznáš že včerejší faul na Edíka byl za hranicí a podle mě si zaslouží trest do konce sezony!!!

Reagovat
havrys99

jetš bych dodal počet ŽK!!!Hrůza za celou sezonu a typický příklad přišel včera....jasně dostali jsme jenom jednu, ale místo toho pan Dean odpískal hrozný zápas.......no a hrozně strašidelní ďáblové........samozřejmně bez ŽK........je to o tom že bůh ztvořil Arsenal pro samá zranění a kvůli tomu, že ho nikdo nemá rád........Arsenal neměl zraněný 3 hráče za celou sezonu z 21 lidí a Manchester myslim že 16

Reagovat
smazaný uživatel

ty magorik:)

Reagovat
smazaný uživatel

ty kokotek:)

Reagovat
smazaný uživatel

Já myslím že poktníky jim nesaháme protože jsme daleko nad nima.To že jsme prohráli v FA a Curling Cupu neznamená že nic nevyhrajeme.Musím uznat že ManU hraje momentálně ve velké formě ale to neznamená že nemůžeme v CHL, nebo v PL triumfovat, aby taky náhodou na konci sezony nebyl bez trofeje ManU.A ty nekanonýry nechápu podívej se do statistik a speciálně na vstřelené góly.Staroušku

Reagovat
smazaný uživatel

Arsenal sice vysel v posl.dvou z.na prazdno,ale do cesty se mu postavili stejne silni protivnici.

Ale co ted? Na City by to melo stacit.

Pokud ne,nas to bude jen a jen tesit.

Tip: 2.

Reagovat
Devil

Myslim ze Arsenal si spravi chut a v Birminghamu s prehledem vyhraje ! ( bohuzel ) tip.-0:2

Reagovat
Laneey

Já věřím , že Arsenal vyhraje, ale marodka je početná no... , uvidíme můj tip: 2:1 pro Gunners

Reagovat
smazaný uživatel

Paráda... Super Birmingham

Reagovat
Devil

Jooooooooo ! Arsenal mame zase na dostřel !

Reagovat
smazaný uživatel

Chtěl bych osobně pogratulovat Taylorovi je to borec Eduardoj to patří... :D

Reagovat
smazaný uživatel

To si nemyslím,že to Eduardovi patří,já doufám,že se najde někdo kdo by to tomu vykurvencovi z Birminghamu oplatí a jemu přeju aby o tu hnátu přišel,apoň už nebude mít šanci udělat něco podobnýho,já osobně bych mu ukončil kariéru.Jsem fanda UNITED,ale ruku na srdce,mohl to udělat komukoliv,to bys takhle nereagoval

Reagovat
smazaný uživatel

Myslím, že tento cynický pseudoargument je úplně mimo mísu !!! Likvidační faul, který málem tomuto technickému hráči změnil život a připravil ho o zaměstnání i zábavu. Jen to jen fotbal, také některé hráče nemusím, ale nikdy bych se nesnížil k tomu, abych jim přál takto nebezpečné zranění. To je ubohost !!!

Reagovat
Devil

Taylor to neudelal naschval , ale za to co si tu vyblil za picovinu bych te povesil za kule do pruvanu , hnupe !

Reagovat
smazaný uživatel

Bohužel tento zápas poznamenal zraje ultrabrutální, likvidační faul na hráče Arsenalu Eduarda. Doufám, že z toho otřesného zážitku FA vyvodí exemplární trest, který bude nejen trestem, ale i mementem do budoucna. A jak vidno, Arsenal to zasáhlo tak, že nakonec bral jen bod a dal šanci rivalům z MU. I tak ale věřím, že pokud vyprázdní marodku, mohli by dostihy o titul Premier League nakonec přece jen vyhrát. Domácí mají ale také důležitý bod v boji o sestup. Náskok oproti pronásledovatelům je ale (mimo Derby) minimální.

Reagovat
Pharrell

Clichy by si mel dat facku!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele