35. kolo
19.04.2008 13:45 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Arsenal nedal Readingu šanci

Arsenal se na své 21. vítězství v tomto ročníku Premier League opravdu příliš nenadřel. O osudu zápasu s Readingem bylo rozhodnuto už po první půli, během níž se trefili Adebayor a Gilberto. Royals nakonec mohou být rádi za výslednou prohru 0:2, neboť ve druhém dějství trefili Van Persie s Walcottem břevno.

Do utkání vstoupil dle očekávání o mnoho aktivněji Arsenal a tápající obranu Readingu hned prověřil Hleb, jemuž kolmá přihrávka Fabregasovi vyšla, a ten šel sám na gólmana, jenže zakončil přímo do něj a navíc slabě. A Gunners bušili na vrata soupeřovy svatyně dál a dál, v jedné z mnoha zajímavých příležitostí se pak objevil v 11. minutě Adebayor, hlavičkoval však hodně nepovedeně, stejně tak, jako po půlhodině hry Song.

Byla otázka času, kdy Arsenal udeří a povedlo se mu to hned vzápětí, když dostal na hranici vápna pěkný míč Adebayor, dokonale ho zpracoval tak, že vyšachoval bránícího obránce a bez problémů skóroval. Zahrozil i Reading, Harper však mířil hlavou z těžké pozice mimo. Pak se sice Arsenal "uklidnil", netlačil tolik, přesto ještě do poločasu vstřelil Gilberto uklidňující gól, ke kterému mu zásadně pomohla teč soupeřova obránce.

V polovině 42. minuty pak opět rozebrali Kanonýři obranu Readingu a na konci této pohledné akce stála přihrávka Adebayora, kterou však minul Walcott. Na konci první půle ještě po efektním přiťuknutí Fabregase patičkou střílel nebezpečně Touré. A v nastavení ještě připravil dobrou palebnou pozici Van Persie Gilbertovi, jeho pokusu však chyběla razance.

Druhé dějství rozehrál Arsenal v poklidu, jen si na jeho začátku dokázal vytvořit pár závarů před soupeřovou brankou, střely však stále scházely. Reading začal hrát Kanonýrům pořádně do těla, což mu v první půli ještě nešlo, v té druhé už to ale Royals vycházelo dokonale. Arsenalu ale příliš nemuselo vadit, že stále nemohl vsítit gól, byl to totiž Reading, kdo potřeboval nutně skórovat.

Naopak zahrozil opět Arsenal, když po faulu na rozběhnutého Walcotta kopal v 72. minutě přímý kop z nadějné pozice Van Persie a trefil spojnici břevna s tyčí. A tvrdost horní tyče branky Readingu hned po minutě ozkoušel i Walcott po přistrčení Fabregase. Pak zaspolupracovali dva střídající hráči. Bendtner nahrával Denilsonovi, jenž z half-voleje pálil nad. Poté se dostal ke slovu i Reading, když Lehmannovu pozornost okusil po velkolepém sólu od rohového praporku Convey.

Za další minutu při rohovém kopu neuhlídal Bendtner Duberryho, jeho hlavičku ovšem soupeř zablokoval na další roh. A Reading začal vystrkovat růžky, ale mohl to být Arsenal, kdo zaznamenal gól, když krásně viděl Eboue nalevo úplně volného Fabregase, který sice už Hahnemanna překonal, Duberry však svého gólmana zastoupil na brankové čáře a vyrazil balon do bezpečí. Vzápětí Arsenal už skóroval, gól však padl po centru Van Persieho, který přestože v ofsajdu s největší pravděpodobností nestál, kvůli mávanému postavení mimo hru hrát nemohl. Žádná další šance už do konce zápasu nepřišla, Arsenal tak v klidu kontroloval jedno z lehčích vítězství v této sezoně.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (11)

Přidat komentář
Pharrell

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

A vsadil sis to?

Reagovat
Devil

Arsenal si spravi chut po minule prohre s Man.Utd. a Reading s prehledem porazi! tip.-2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Arsenal si to už nechce dál komplikovat. Tip 3:1.

Reagovat
smazaný uživatel

Arsenal bude bojovat o remízu, protože to jsou lamy

Reagovat
Pharrell

a kdo jses,ze je tak nazyvas???

Reagovat
smazaný uživatel

No kdo ví jak to dopadne, ale ja jim věřím, tak 3:1, Matějovský by mohl dát gól

Reagovat
smazaný uživatel

Už několikrát mi Arsenal skazil tiket,ale po všech těch remízách a prohrách jim dám ještě šanci.Arsenal už musí.3:0

Reagovat
smazaný uživatel

tak arsenal tito skazi aj teraz reading nutne potrebuje body a ked ich neziska bude to velmi spatne verim v zisku 1 boda vysledok 0:0

Reagovat
fantomas

to fakt ne, kámo

Reagovat
smazaný uživatel

Arsenal splnil povinnost, ale už to bude jen na potvrzení třetího fleku. Zato Reading ještě nemá klid. Sestupové pozice jsou nebezpečně blízko.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele