24. kolo
29.01.2008 20:45 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Arsenal FC - Newcastle United 3:0

Arsenal okopíroval několik dní starý výsledek z utkání v rámci FA Cupu a trápící se Newcastlu znovu porazil 3:0. Kanonýři se tak minimálně na jeden den vrátili do čela tabulky Premier League.

Arsenal byl od úvodu utkání aktivnější a v sedmé minutě se do první šance hnal Clichy, jemuž zkazil radost Taylor. V 17. minutě cetroval z pravé strany Hleb a v pokutovém území našel volného Diabyho, tomu však zpracování míče zabralo dobu dostatečnou k tomu, aby míč uklidil do bezpečí Butt. Následovala akce po pravé straně, centroval Sagna a před Eduardem na poslední chvíli odvracel na roh Carr. Ve své první šanci zápasu neuspěl ani Adebayor, ten po ukázkové akci Fabregase s Flaminim poslal svůj volej nad.

Stav utkání se poprvé měnil ve 40. minutě. Hostujícím zadákům utekl Flamini a předložil ukázkový centr Adebayorovi, který hlavou uklidil míč přesně k tyči - 1:0.

Straky nechávaly domácím až příliš volného prostoru a v 50. minutě toho využil ke střele Diaby, jeho dělovka prosvištěla mimo. V 67. minutě lapil Given střelu Flaminiho. O pět minut později si tito dva svůj vzájemný souboj zopakovali a na plné čáře ho tentokráte vyhrál francouzský záložník. Ten převzal přihrávku od Diabyho a nádhernou ranou nedal Givenovi ani tu nejmenší šanci - 2:0.

Třetí hřebíček do rakve Newcastlu pak zatloukl Fabregas. V 80. minutě rozhodčí nechali pokračovat ve hře po ofsajdem zavánějícím postavení Bendtnera, který přiťukl míč Fabregasovi a ten se trefil přesně k tyči - 3:0.

Newcastle v závěrečných minutách dvakrát sahal po čestném úspěchu. V 88. minutě se k trestnému kopu postavil Butt a jeho povedený pokus zastavilo břevno. Ve druhé minutě nastavení se pak dobře uvolnil Ameobi, s jeho slabým zakončením však Almunia neměl praktcky žádnou šanci.

Autor: Tomáš Pavlík / soccernet.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
Devil

Budu drzet vsechny palce co budou k mání , aby se Newcastle probudil v tomhle nelehkem zapase a muj tip nevysel . ! Zlata remiza ! tip: 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

sem velkej fanda arsenalu ale toholde zapasu se bojim tip 2 1 snad

Reagovat
smazaný uživatel

kotel z Old Trafford se asi už opakovat nebude,víc věřím Arsenalu

Reagovat
smazaný uživatel

Nechme se prekvapit,ale buou to mit United hodne slozite.

Snad se oproti FA Cupu polepsi.

Tip: 1.

Reagovat
smazaný uživatel

Arsenal nezaváhá, uvidíme jak se k zápasu postaví hráči Newcastle. Tip 2:0.

Reagovat
smazaný uživatel

uvidíme hezkej fotbal, i přestože má Newcastle špatné výsledky pořád patří mezi víc jak průměrné kluby a budou se chtít na Emirates stadium ukázat v tom nejlepším světle , ale i tak věřim Arsenalu tipuju 3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele