7. kolo
22.09.2007 16:00 CET
5 : 0
(2:0)

Reportáž

Arsenal rozstřílel Derby

Londýnský Arsenal je ve skvělé formě. V Lize mistrů si bez potíží poradil se Sevillou, v Premier Legaue vyhrál tři zápasy v řadě, včetně derby na hřišti Tottenhamu, a teď přidal čtvrtý. Nováčka Derby County vůbec nešetřil a nadělil mu na cestu domů "bůra". Svůj první hattrick v Arsenalu si připsal Emmanuel Adebayor.

První šanci měl tožský reprezentant už ve čtvrté minutě, ale z malého vápna minul. V minutě desáté už domácí šli do vedení, Abou Diaby ustál dva ataky obránců a nechytatelnou střelou otevřel skóre - 1:0. Arsenal na hřišti dominoval, další podobnou šanci už nevyužil Diaby, po něm se znovu jen zastřeloval Adebayor. Ovšem o několik okamžiků později už otevřel svůj soukromý gólový účet. Po pasu od Fabregase utekl obraně, obešel gólmana a skóroval do prázdné branky - 2:0.

Hosté si nevěděli s hrou Arsenalu rady a jistě si vzpomněli na šestigólový debakl, který utržili od Liverpoolu. V další šancích neuspěli Eduardo a dvakrát Wallcott, první půli uzavřel gólman Bywater skvělým zákrokem po hlavičce Eduarda.

Ani přestávka však hráčům Derby příliš nepomohla. Uběhly jen čtyři minuty, když kapitán Oakley ve vápně nedovoleně zastavil Eduarda a Adebayor z nařízené penalty zvýšil už na 3:0. V 56. minutě hlavičkoval těsně mimo Touré, poté přišla první vážnější šance hostí, ale Howardova střela mezi tyče nezamířila.

O vítězi bylo rozhodnuto, otázkou bylo už jen jaké bude konečné skóre. Čtvrtý gól mohl přidal Wallcott, když v vápně obešel dva obránce, ale jeho střela byla zblokována, neuspěl ani s dalším pokusem Adebayor. Dvacet minut před koncem se odměny za výborný výkon dočkal Cesc Fabregas - povedenou střelou zpoza šestnáctky zvýšil na 4:0. Ani to ještě nebyl konec, ještě zbyl čas pro Emmanuela Adebayora. V 79. minutě si zpracoval dlouhý míč a přesnou střelou završil nejen svůj hattrick, ale také mizerné odpoledne pro hostující Derby County.

Arsenal tak v čele tabulky trochu odskočil ostatním týmům, Derby je nadále předposlední a zítra může klesnout na úplné dno.

Autor: Petr Starý

Komentáře (7)

Přidat komentář
HOST*Devil

To je tutovka jak bič . Arsenal vyhraje nejmin 3:0 !

Reagovat
HOST*marthas

To by snad mohli i vic...jak s nima zatočil Liverpool

Reagovat
HOST*Nethost

3:1

Reagovat
HOST*bary72

Jako fanda Beranů musím uznat, že na Arsenalu je šance malá. I když zázraky se prý občas dějí...Heja Derby!!!

Reagovat
HOST*cesc

toho fabregasa proste nemozem, on ma teraz najlepsiu formu zo vsetkych hracov europy, je to troska zvelicene, ale tak nie? ktory zaloznik dal uz 4 goly v lige, a na dalsich 5 prihral? jedine fabregas

Reagovat
smazaný uživatel

fabregas je nejlepsi hrac tymu Arsenal ty...

Reagovat
smazaný uživatel

fabregas je nejlepsi hrac tymu Arsenal ty...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele