26. kolo
11.02.2008 21:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Arsenal FC - Blackburn Rovers 2:0

Arsenal potvrdil roli favorita, zaslouženě porazil Blackburn a na čele tabulky má již pětibodový náskok. Kanonýři udeřili na začátku utkání a v jeho samém závěru.

Gunners začali pěkně zostra a již ve čtvrté minutě se ujali vedení. Ooijer sice včesným zákrokem připravil o šanci unikajícího Eduarda, následoval však rohový kop, právě Eduardo našel hlavu Senderose a ten s přehledem poslal míč do sítě - 1:0.

V další šanci nedostal po Eduardově trestné kopu dostatek času na zakončení Adebayor, na druhé straně hlavičkoval nad Reid. Obrovskou příležitost na pojištění náskoku měl Flamini. Ten se po přiťuknutí od Fabregase řítil sám na Friedela, americký brankář ale vytáhl první velký zákrok večera. Tlak Arsenalu postupem času ochaboval a do hry se dostali také Rovers. Nebezpečné byly především centry od Bentleyho, po jednom centru Emertona pak nadzvihl míč McCarthy a ke gólové hlavičce chybělo málo Santa Cruzovi.

Druhý poločas odstartoval Bentleyho trestný kop a zákrok Lehmanna, který mezi třemi tyčemi nahradil zraněného Almuniu. Americký protějšek německého brankáře se ohánět musel daleko více. Ve 49. minutě ho po ráně Hleba zachránila tyč, o chvíli později pak šanci Adebayora již Friedel zlikvidoval sám. V 67. minutě pálil těsně mimo Fabregas, následující minuty pak patřily soubojům Adebayora s Friedelem, z nichž dlouho vycházel vítězně gólman Blackburnu. Ten nejprve včas srazil nohy a poté proti rozeběhnutému tožskému útočníkovi včas vystartoval a skvěle mu zmenšil úhel. Rovers se k závěrečnému tlaku nedostali, nevypracovali si žádnou šanci a především bránili. Proti dělovce Hleba se znovu vyznamenal Friedel, běloruský záložník následně při podobně vypadající akci zvolil přihrávku na Fabregase a ten střílel nad. Definitivní rozhodnutí nakonec přinesla první nastavená minuta. Po přihrávce Hleba se v pokutovém území nádherně uvolnil Adebayor a přesnou střelou k tyči konečně pokořil Friedela.

Autor: Tomáš Pavlík / premierleague.com

Komentáře (16)

Přidat komentář
Devil

Bohuzel asi jasna vyhra Arsenalu . tip.-2:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:1.. AFC to tam padá skoro všechno momentálně..

Reagovat
smazaný uživatel

Myslím, že Kanonýři z Emirates tadium neponechají nic náhodě. Jde přeci jen o hodně, aniž bych snižoval kvalitu Blackburnu. Tip 3:1.

Reagovat
Pharrell

jj 3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Blackburn slapem ty kluky z Londina prejedem !tip:2:2

Reagovat
smazaný uživatel

Forma Blackburnu je tady,,,snad se dostavi i zde v Londyne.

Pokud Blackburn precka uvodni pul hodinu zapasu bez prihody,pak je mozno vzhlizet k dobremu vysledku v podobe nejakeho bodu.

Tip: 0.

Reagovat
smazaný uživatel

Arsenal vyhraje 2:0.

Reagovat
ajurik

zajímavý zápas Tip: 2:1 snad dá rosa gol

Reagovat
smazaný uživatel

arsenal potvrdi skvelou formu a naskok bude petibodovy tip 4 0 2 ade 1 eduardo 1fabregas come on gunners titul je nasssss

Reagovat
smazaný uživatel

tento zápas může dopadnout jakkoli... můj ty typ:2:2

Reagovat
Pharrell

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Gunners nepřipustí jakéhokoliv zavání,protože před měsícem zaváhali s doma Birminghamem,a na stejnou chybu si dají velikyho majzla...a také proto že United prohrali se City tip- 3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Gunners nepřipustí jakékoliv zavání,protože před měsícem zaváhal doma s Birminghamem,a na stejnou chybu si dají velikyho majzla...a také proto že United prohrali se City tip- 3:0

Reagovat
smazaný uživatel

no tak od té doby (Birmingham) už třikrát vyhráli se skóre 9:1 (počítám PL), takže to je asi tolik neštvalo

Reagovat
smazaný uživatel

Arsenal si to zkušeně pohlídal. Díky zaváhání pronásledovatelů se mu opět dýchá klidněji. Možná toto kolo sehraje v celé sezóně rozhodující roli.

Reagovat
Devil

Bohuzel s tou posledni vetou mas asi zase pravdu !

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele