24. kolo
21.01.2007 17:00 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Arsenal FC - Manchester United 2:1

Arsenal už se na novém Emirates Stadium od začátku sezóny zabydlel, svého tradičního rivala, Manchester United, na něm však přivítal poprvé. A Rudí ďáblové na tuto návštěvu nebudou vzpomínat v dobrém, sice vedli, ale pak o vedení přišli a v posledních minutách přišli i o bod. Před touto sezónou s Kanonýry v lize neprohráli přes čtyři roky, letos však již podruhé.

Domácím kvůli zranění chyběli Frederik Ljungberg a William Gallas, suspendovaný byl Gilberto, jen na lavičce začal Robin van Persie, jehož trápil v tréninku pochroumaný kotník. Jeho místo tak zaujal Emanuel Adebayor. Manchesteru se letos zranění zázračně vyhýbají, jedinou absencí byl nemocný náhradník Wes Brown. Šanci od začátku dostal opět Henrik Larsson, místo jen na lavičce zbylo na Louise Sahu.

United začali o něco lépe, první střelu si připsal Ryan Giggs, na druhé straně Van der Sara zahřál pozdrav z kopačky Henryho. Arsenal se postupně dostal do hry a začal zlobit. Vidět byl i Tomáš Rosický a měl první větší šanci svého týmu, dostal se ke sraženému Adebayorově centru, míč mu však nesedl a jeho střelecký pokus branku neohrozil. Další možnost měl Henry, ale hlavičkoval přímo na nizozemského gólmana.

Až v závěru poločasu se začaly dít zajímavé věci a na svědomí je měli hosté. Nejprve sice Van der Sara znovu otestoval Henry, ale pak se předvedl Jens Lehmann na druhé straně, když konečky prstů vytáhl nad břevno dělovku Wayna Rooneyho. A zapotil se i po následném rohu, kdy vytěsnil hlavičku Larssona, byť jej ještě jistil Gael Clichy na brankové čáře.

Také do druhého poločasu vstoupili lépe hosté a v 53. minutě se dostali do vedení. Cristiano Ronaldo poslal do křídla Patrice Evru, ten nacentroval před branku, míč lehce přizvedl jeden z obránců a nekrytý Wayne Rooney rybičkou překonal Lehmanna - 0:1.

Pak se však United zatáhli do obrany a pustili soupeře do tlaku, což se jim v závěru zápasu krutě vymstilo. V 83. minutě na pravé straně Cesc Fabregas vybojoval míč pro Tomáše Rosického, jeho přízemní centr prošel celým pokutovým územím až k střídajícímu Robinu van Persiemu a ten neměl nejmenší problém doklepnout míč do branky - 1:1.

Ani to ještě nebylo všechno, přišla totiž druhá minuta nastavení a v ní zaúřadoval Thierry Henry. V zápase toho mnoho neukázal, ale nakonec zařídil svému týmu tři body - naskočil si na centr Emmanuela Ebouého a přesnou hlavičkou nedal Van der Sarovi šanci - 2:1.

Tento výsledek znamená nejen to, že Manchester nezvýšil svůj náskok na Chelsea a ten je stále šestibodový, ale také to, že se Arsenal vrací do boje o titul. Na čtvrtém místě ztrácí dvanáct bodů, což 14 kol před koncem určitě není nepřekonatelná překážka.

Autor: Petr Starý

Komentáře (32)

Přidat komentář
Pharrell

z nejvetsich top matchu sezony!!! GUNNERS!!! ale bude to pro nas velmi tezky zapas ,ale snad to zvladnem- 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Doufám že to Arsenal zvládne. Ale budou aspoň mít výhodu domácího prostředí...2:0-góly van Persie, Henry.

Reagovat
HOST*

už ste sa docítili manu vyhrá to je jasné

Reagovat
HOST*krusty

vyhráli jsme na ouldtrefld tak vyhrajem aj doma 1:0 rosa z penalty

Reagovat
HOST*

Sorry ale myslim ze asi MAuN prohraje....ale kecam musi vyhrat:D

Reagovat
HOST*peter

gunners, trochu stazene bez gilberta, ale vyhrame!! come on u ARSENAL !!! 2:0 VAN PERSIE, ROSA ! we love u ARSENAL we do!!!

Reagovat
HOST*

přeju střelcům přesnou mušku,rosimu gól či dva a Arsenalu plný počet bodů!

Reagovat
HOST*

manchester vyhraje rooney se konecne trefi a v 90min jako vzdy solskjaer

Reagovat
smazaný uživatel

Rooney se KONEČNĚ trefí??? To by se musel stát zázrak, Rooney je máslo!!!

Reagovat
HOST*

MANUTD IS THE BEST TEAM ARSENAL NO CHANCE

Reagovat
HOST*rohaldo

borci podívejte jak hraje Ronaldo ten vám tam 2 dá ani nebudete vědet jak

Reagovat
smazaný uživatel

Míčem...nebo ne?

Ale jestli se ve fotbale dávají góly i jinak, tak mě prosím pouč.

Reagovat
HOST*

come on u ARSENAL !!!!!!!

Reagovat
HOST*

FUCK arsenal MANUTD

Reagovat
HOST*

manchester jednoznačne musí vyhrať arsenalu o nič nejde prvý aj tak nebude a do ligy majstrov aj tak postúpi a predkolo ho nezabije iba ak........

Reagovat
HOST*Peter

co to placas? o nic nejde??! ty vies o com je futbal?? vies o com je PL?? vies o com je ARSENAL vs manWHO? dufam ze vam strcime riadny.... come on u GUNNERS !!!

Reagovat
HOST*

Uvidite Manudt vyhraje,jsem naprosto jisty.

Reagovat
Pharrell

ale hovno, titul mozna ,ale na Emirates Stadium nevyhraje! Van Persie se zranil

Reagovat
smazaný uživatel

Tak se trefí někdo jiný, ale Man.Utd vyhrát nesmí!!!

Reagovat
HOST*

van persie je vraj ok !!!

Reagovat
HOST*jo

jo

Reagovat
HOST*

Hej ronaldo vam tam supne tak 1-2 goly a syrente si Arsenalove??

Reagovat
smazaný uživatel

Jděte už s tím Ronaldem do........Poslední dobou jsou výsledky ManUtd postavené jen na jeho gólech...docela by mě zajímalo jak by to vypadalo kdyby někam přestoupilll

Reagovat
HOST*

ziadny ronaldo...henry,fabregas..arsenal - man WHO 2:0 come on u ARSENAL !!!

Reagovat
smazaný uživatel

Když máte všichni tolik jistoty tak vemte svoje kapesný a vsaďte ho na Váš tým, lepší než to Vaše hádání kdo je lepší a kdo má lepší hvězdu... To totiž umí každej...

Reagovat
HOST*

ja si vsadim na teba, ty si fakt supr

Reagovat
smazaný uživatel

ja nefandím nikomu, ale na tiket hodím 1x

Reagovat
HOST*

come on you ARSENAL !!

Reagovat
HOST*

arsenal je 100%-ne muzstvo ktore malo hrat o tytul a ne strachovat sa o ligu majstrov ten zapas to jasne dokazal skoda tych pojebanych zapasoch so slabymi supermi

Reagovat
HOST*

Proste prohrali no jsou lamy arsenal je nej

Reagovat
Pharrell

jj, ale ManU ma vse ve svych rukach! Jen oni si ten titul mohou nechat vzit

Reagovat
smazaný uživatel

A taky nechaj...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele